• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2017

17:25

VIŠE OD 50 REDAKCIJA ODGOVORILO SLAVIŠI LEKIĆU: Odluči se, ili si novinar ili član izbornog štaba!

Društvo

VIŠE OD 50 REDAKCIJA ODGOVORILO SLAVIŠI LEKIĆU: Odluči se, ili si novinar ili član izbornog štaba!

Podeli vest

Više od 50 elektronskih i štampanih medija izdalo je zajedničko saopštenje kojim odgovara na optužbe NUNS-a i NDNV... Između ostalih odgovor su potpisali Novosadska TV, TV Belami i TV Zona Niš, RTV Pančevo, RTV Pink, Vranjska TV, TV Kruševac, RTV Studio B, TV Šumadija, TV Pirot i Informer

 

NUNS je današnjim saopštenjem prevazišao i samog sebe. Potkazivanje vlastite države, kolega i čitavih redakcija uobičajen je sadržaj NUNS-ovih saopštenja. Ovaj put, međutim, u vreme predizborne tišine, novi predsednik NUNS-a Slaviša Lekić, inače član izbornog štaba jednog predsedničkog kandidata, otišao je korak dalje i pozvao međunarodnu zajednicu i inistitucije da reaguju jer kako kaže vlast zloupotrebljava medije.

Licemerno je da član izbornog štaba jednog predsedničkog kandidata bude predsednik NUNS-a i da sa te pozicije u toku predizborne tišine deli lekcije o profesionalizmu i moralu. Razumemo da Slaviša Lekić, ima ambiciju da uređuje sve medije u Srbiji, iz njemu dragog Centralnog komiteta i da im oduzme pravo na samostalnu uredjivačku politiku. U toj nameri društveno politički radnik Slaviša Lekić, priziva, kako kaže, ozbiljne društvene turbulencije, pa čak i ratne sukobe.

Raspolućena ličnost Slaviše Lekića mora da se odluči, da li je nezavisni novinar ili je član izbornog štaba. Nije jasno, koja je od dve ličnosti Slaviše Lekića pisala saopštenje. Biće da je politička ostrašćenost nadvladala profesionalizam.

NUNS i njegov predsednik u maniru Ilije Čvorovića, paranoično i šizofreno prizivaju međunarodnu zajednicu da aktivno učestvuje u disciplinovanju medija i ukidanju medijskih sloboda u Srbiji.

Podsećamo Slavišu Lekića da je Srbija nezavisna i suverena država, koja ima svoje institucije i slobodne medije. Verujemo da je predsednik NUNS-a, u žaru političke borbe i u toku izborne tišine, izdao saopštenje čiji besmisao i sam razume.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 7 godina

Ova država,kad se završi ova cirkusijada( zahvaljujući ovoj opoziciji),treba da preduzme mere prema svima onima koji su prekršili izborna pravila,koji su pozivali na linč,tražili da se šamaraju,ubijaju neistomišljenici,pozivali na makedonski I ukrajinski scenario,priželjkivali da naša deca ginu zarad njihovih sebičnih , gangsterskih I lopovskih interesa.Tako treba da dokažemo da smo pravna I prava država,jer brinemo I štitimo interese građana Srbije.To je demokratija I normalno društvo.Mi hoćemo I tražimo da nas system štiti I zato im treba suditi

nepoznati

pre 7 godina

Razmontirani milosevicevi i instalirani sorosevi.To je nama nasa borba dala.\nPutin je imao moc da to smece ocisti,plasim se da mi to necemo moci nikada.Nase je da ih znamo i da im se smejemo i ignorisemo.Najjadnija vrsta ljudi,za 1 evro bi i majku prodali.\n

Ljubiša

pre 7 godina

Nije on ni neki novinar nikada ni bio, samo zahvaljujući što se svrstao sa žutim, malo se izdigao u medijima, ali kao novinar ostao je dno profesije.

Zivko

pre 7 godina

Lekic je dobio zadatke za objavljivanje jer nitpokojim kriterijumima nebi bio ovo sto jeste i zato to objavljuje kao TVN1 100% spijunski i tajkunski kanal koji rade protiv nacionalnih interesa Srbije sram ih bilo.

Verko

pre 7 godina

Preporucujem Lekicu umesto pisanjem ovakvih skandaloznih saopstenja da trenira jogu.Mnogo je zdravije a i moci ce sam sebi da ga popusi !

ObicnaBaba

pre 7 godina

Jedna godina na fakultetu za TURIZAM vinula je ovog coveka do predsednika NUNS-a, ljudi moji da li je to moguce (sto rek'o jedan sportski novinar nase bivse brace-Hrvata), koje skole su na pocetku batalili clanovi udruzenja

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija