• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

07.04.2017

07:00

NIKAD NEMOJ DA PIJEŠ KAD VOZIŠ! Potrebno je samo 10 minuta da alkohol uđe u krv!

Društvo

NIKAD NEMOJ DA PIJEŠ KAD VOZIŠ! Potrebno je samo 10 minuta da alkohol uđe u krv!

Podeli vest

Koliko je vožnja pod uticajem alkohola opasna, dovoljno govori podatak da se svake godine u Srbiji dogodi u proseku oko 2500 saobraćajnih nezgoda, čiji je uzrok upravo vožnja pod uticajem alkohola

Kada se zna da nezgode prate i smrtni ishodi i da među stradalima ima i mladih, svima je jasno koliko je važno da se obrati dodatna pažnja kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju.

Tim povodom Agencija za bezbednost saobraćaja snimila je upečatljiv video spot kojim je pokrenula kampanju „Nikad nemoj da voziš kad piješ“.

 - Želimo da na ovaj način utičemo na promenu stavova, znanja i ponašanja učesnika u saobraćaju o štetnosti vožnje pod uticajem alkohola -  kazala je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Ona je istakla da najviše poginulih vozača putničkih automobila pripada starosnoj grupi lica od 25 do 34 godine, dok najviše poginulih putnika u putničkim automobilima pripada starosnoj grupi lica, uzrasta od 15 do 34 godine.

“Za mlade se kaže da imaju višak samopouzdanja i manjak znanja i baš je to kombinacija koja dovodi do tragedije. Mi želimo da se taj odnos promeni i da tako damo dopinos.”

Jasmina Milošević kaže da, iako su mladi najčešće žrtve, ne treba zanemariti ni ostale kategorije vozača, i da treba uticati na promenu ponasanja i kod ostalih grupa učesnika u saobraćaju.

Potrebno je znati da dovoljno samo 10 minuta da alkholol uđe u krv i uspori reakciju vozača, a dovoljan je samo delić sekunde da se desi nezgoda.

“Osim TV spota, poseban pečat kampanji daje i neposredan kontakt sa mladima na predavanjima u srednjim školama Srbije”, rekla je Jasmina Milošević.

Ovaj spot je treći talas kampanje “Nikad nemoj”.

Prvi talas kampanje pod sloganom "Nikad nemoj da izazivaš sudbinu"; ukazivao je na obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih sistema, dok je “Lična priča";, ispovest žrtava saobraćajnih nezgoda koji su posledica neprilagođene brzine, vožnje bez pojasa, kacige ili pod dejstvom alkohola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija