• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2017

18:09

MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ: Impresivan prikaz bojevog gađanja na poligonu Nikinci

Društvo

MINISTAR ODBRANE ĐORĐEVIĆ: Impresivan prikaz bojevog gađanja na poligonu Nikinci

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran Ðorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas na poligonu Nikinci generalnoj probi prikaza dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme, sa izvršenjem bojevog gađanja

Na generalnoj probi prikazane su mogućnosti naoružanja i vojne opreme srpske proizvodnje, koje razvija Vojnotehnički institut, kao i fabrike iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR.

Reč je o domaćim puškama, bacačama granata, oklopnim vozilima, raketama, bespilotnim letelicama...

- Izuzetno sam zadovoljan današnjim prikazom i gađanjem. Mislim da će imati šta da se vidi na samoj vežbi, koja nas uskoro očekuje, i da će javnost biti ponosna na našu odbrambenu industriju- rekao je ministar Ðorđević nakon generalne probe prikaza.

Tanjug

On je dodao da Ministarstvo odbrane neprekidno ulaže napore da se fabrikama iz grupacije Odbrambene industrije Srbije omogući povećanje plasmana na strana tržišta.

- Prošle godine izvoz je iznosio 484 miliona dolara, a očekujemo da će ove godine biti oko 510 miliona dolara. Ono što je najbitnije jeste da u ovoj godini Vlada Republike Srbije predviđa nove investicije u našu namensku industriju. Time ćemo dobiti nova radna mesta, povećanje izvoza i obima proizvodnje, koji će doprineti tome da i naša vojska dobije neka sredstva u ovoj godini- istakao je ministar Ðorđević.

Tanjug

Učesnici bojevog gađanja postigli su odlične rezultate, sve mete su pogođene, na čemu su im ministar odbrane i načelnik Generalštaba čestitali nakon završetka generalne probe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija