• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

21.04.2017

11:15

PRIDRUŽITE SE! Vranjanci složno uz obolelu majku četvoromesečnog mališana!

Društvo

PRIDRUŽITE SE! Vranjanci složno uz obolelu majku četvoromesečnog mališana!

Podeli vest

U akciju za pomoć Miljani Ristić Stanković, oboleloj od teškog oblika leukemije, uključili se sugrađani, gimnazijalci, ali i gradsko rukovodstvo

Stanovnici jednog od najsiromašnijih gradova u Srbiji ovih dana pokazuju humanost na delu u širokoj akciji pomoći Miljani Stanković Ristić, kojoj je nedugo nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija (AML).

Zbog specifičnosti ove teške bolesti i njenog progresivnog napredovanja, lečenje koje je započeto u Srbiji, mora da se nastavi presađivanjem kostne srži u inostranstvu, koje košta oko 150.000 evra.

Kako Miljanina porodica nije u mogućnosti da obezbedi ovoliki novac, u Vranju je pokrenuta akcija za pomoć mladoj majci. Najpre se na društvenim mrežama proširio apel Vranjancima da pomognu u granicama svojih mogućnosti, a onda je u akciju krenulo i gradsko rukovodstvo.

Nakon saznanja da je Miljani hitno potrebna intevencija u inostranstvu, koja je veoma skupa i zahtevna, Gradsko veće Grada Vranja je opredelilo iznos od 500.000 dinara – izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Milenković je uputio apel svim gradskim javnim preduzećima i ustanovama, republičkim institucijama, privrednicima i društveno - odgovornim pojedincima, da se uključe u akciju i podrže Miljaninu borbu. Apelu su se već odazvali javna preduzeća Vodovod, Komrad, Novi dom i Predškolska ustanova ''Naše dete'', a očekuje se uključivanje i sindikalnih organizacija. Novčanu podršku pružiće i gradonačelnik i načelnik Gradske uprave sa zamenicima, pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

U pomoć pritiču i ovdašnji gimnazijalci, koji su za utorak najavili organizaciju humanitarnog turnira u malom fudbalu, sa kojeg će sav prihod ići na namenski račun.

Miljana se trenutno nalazi u Nišu, gde je započeta prva faza lečenja agresivnom hemoterapijom. Kako je vreme od presudne važnosti u borbi protiv ove opake bolesti, svi koji žele i hoće da pomognu, novac moguda uplate na:

Dinarski račun:
160-5300100364761-79

Devizni račun:
Uputstvo možete da pronađete OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uros

pre 7 godina

Napravite SMS servis za donaciju, mnogo ce se vise prikupiti kada ljudi mogu da posalju poruku...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17