• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.04.2017

14:44

KOLONA SEĆANJA! Komemoracija žrtvama koncetracionog logora u Jasenovcu!

Društvo

KOLONA SEĆANJA! Komemoracija žrtvama koncetracionog logora u Jasenovcu!

Podeli vest

Kolonom sećanja prema spomeniku Kameni cvet u Spomen-području Jasenovac danas oko podne počela je komemoracija žrtvama tog koncentracionog logora u Drugom svetskom ratu koju su organizovali Srpsko narodno veće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske

Povodom 72. godišnjice proboja logoraša, okupljeni će odati počast žrtvama polaganjem cveća i komemorativnim programom, prenosi Hina.

Komemoraciji prisustvuju i predstavnici Socijaldemokratske partije Hrvatske predvođeni predsednikom Davorom Bernardićem, kao i predstavnici diplomatskog kora.

U Spomen području Jasenovac održaće se još dve komemoracije - sutra će biti održana državna komemoracija u organizaciji Hrvatskog sabora, a u ponedeljak će to učiniti predstavnici Jevrejske zajedice u Hrvatskoj. 

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac izjavio je ranije da će predstavnici Srba Dan logoraša u Jasenovcu ove godine obeležiti odvojeno od državne komemoracije, ukoliko hrvatska vlada ne ukloni spomen ploču HOS sa tog spomen područja.




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smiljenka

pre 6 godina

Nisam pristalica misljenja da jedan narod moze biti genocidan, medjutim,ustase u II-sv.ratu i njihova zverstva koja su visestruko prevazilazila i zverstva hitlerovih konc.logora, te cinjenica da hrvati svih ovih godina ne samo da nisu osudili Jasenovac i zverstva ucinjena u njemu, vec su pocinitelje zlocina proglasili za svece, tudjmanovu politiku kao nastavak politike ante pavelica uzdigli u nebesa, te u to ime zapoceli pogrom i proterivanje srpskih civila

Mara

pre 6 godina

Smiljenka,celom tom sizofrenom narodu je tradicija negovanja mrznje i genocida prema srbima od 1-og rata,zato i jesu bolesnici.Sizofrenija nije nasledna bolest, ona se prenosi vaspitanjem.n

Smiljenka

pre 6 godina

Hrvati imaju problem duhovne okupacije i razvaljenosti (kao posljedica okupacije od Rimske crke)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija