• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. S.

26.04.2017

12:30

OZBILJNO UPOZORENJE ZA RODITELJE: Pedofili preko profila slavnih ličnosti mame vašu decu na POGANE STVARI!

Društvo

OZBILJNO UPOZORENJE ZA RODITELJE: Pedofili preko profila slavnih ličnosti mame vašu decu na POGANE STVARI!

Podeli vest

Policija u Velikoj Britaniji upozorila je roditelje o sve većem broju lažnih profila na društvenim mrežama Tviter, Fejsbuk i Instagram, a koji se koriste za seksualno uznemiravanje maloletnika. Naime, manijaci na internetu koriste slike tinejdžerskih idola, Džastina Bibera i Hari Stajlsa i na taj način mame decu...

Brzi razvoj društvenih mreža i sve veći broj ovakvih profila otežavaju rad policije.

- Broj seksualnih manijaka koji uznemiravaju decu preko interneta u drastičnom je porastu - ističe detektiv Džon Rous.

Detektiv Rous navodi da je istraga dovela do 42-godišnjeg muškarca, koji su navodno predstavljao kao kanadski pevač Džastin Biber na velikom broju naloga kako bi došao do nepristojnih fotografija dece. On se tereti za uznemiravanje preko 900 maloletnika. 

- Činjenica da je veliki broj dece širom sveta pomislio da razgovara sa Džastinom Biberom i da su pristali da rade stvari koje im je tražio, je krajnje zabrinjavajuća - ističe Rous. 

Shutterstock

Majka jedne osmogodišnje devojčice, koje je želela da ostane anonimna ističe da ju je manijak pronašao na internetu svega dva dana pošto je zapratila oficijalni profil Džastina Bibera.

- Prva poruka od ovog pedofila je glasila "učestvuj u takmičenju i osvoji pet minuta četovanje sa slavnom ličnošću - objašnjava ona.

- Već u sledećoj poruci je bio navalentniji "Sve što treba da uradiš da bi osvojila nagradu je da se slikaš gola i da mi pošalješ fotografiju svoje vagine" - navodi ovaj majka i dodaje:

- Pošto mu moja ćerka nije ništa odgovorila, stigla je i treća poruka: "Nemoj da se bojić. Sve devojčice mi šalju takve fotografije. Samo uradi šta sam ti rekao. To će biti naša mala tajna". Poslednje što je stiglo bilo je "Uradi to ODMAH!".

AP PHOTO

Detektiv Rous ističe da ovaj problem nije izražen samo na poznatim društvenim mrežama Fejsbuku, Instagramu i Tviteru, već je zabeležen i na Musical.ly koji je lansiran 2014. godine.

- Veliki broj neprimerenog sadržaja se može naći na ovoj mreži. Međutim, obično je adresiran na malo starije tinejdžere. To je činjenica, verovali ili ne - ističe detektiv.

Veliki problem je taj što se Musical.ly razlikuje od ostalih platformi, pa je samim tim teži za policijsku istragu.

Rukovodstvo Music.ly se takođe obratilo roditeljima preko BBC o ovoj temi:

- Veoma se ozbiljno bavimo bezbednošću naših korisnika. Imamo nultu toleranciju prema neprimerenom sadržaju. Molimo sve naše korisnike da ukoliko bilo šta čudno primete da nas odmah obaveste.

Reuters

Svetske zvezde su takođe preko svojih naloga upozorili maloletnike i roditelje da su se pojavili lažni profili sa njihovim fotografijama iza kojih se kriju manijaci.

Instagram

Preporučujemo da još pročitate:


KRAĐA IDENTITETA SVE POPULARNIJA! Ovo su saveti MUP kako da se sačuvate na internetu!

POGANI PERVERZNJACI U Srbiji je ove godine uhapšeno 35 osoba zbog dečije pornografije!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija