• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2017

23:15

(FOTO/VIDEO) KAPA DOLE! Udruženje 'Mladi' renoviralo još jedno igralište u Kragujevcu!

Društvo

(FOTO/VIDEO) KAPA DOLE! Udruženje 'Mladi' renoviralo još jedno igralište u Kragujevcu!

Podeli vest

Udruženje MLADI je, uz podršku Udruženja Sunce, Resurs centra za Šumadijski i Pomoravski okrug, u okviru programa "MLADI SU ZAKON", realizovalo projekat "Dan planete Zemlje"

U okviru projekta, volonteri kragujevačke omladinske organizacije radili su na rekonstrukciji i uređenju igrališta Osnovne škole "Milutin i Draginja Todorović", kako bi najmlađi u što lepšem i uređenijem okruženju provodili svoje školske dane.

Petar Cokoljić

Višednevna akcija obuhvatila je čišćenje terena, iscrtavanje novih linija na terenu i zebre u školskom dvorištu, farbanje ograda i stubova. Tokom akcija takođe su zamenjeni i koševi, table i žičana ograda. Nakon ovih radova igralište je ponovo postalo funkcionalno i od sada se može koristiti za različite sportske aktivnosti.

Petar Cokoljić
Petar Cokoljić

- Velika nam je čast što imamo priliku da svojim primerom pokažemo mladim ljudima da situacija u našem okruženju može da se promeni. To što je naš projekat podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije je od velikog značaja za organizacije poput MLADIH. Veliku zahvalnost dugujemo i direktoru osnovne škole "Milutin i Draginja Todorović", Draganu Pavloviću koji nam je maksimalno izašao u susret pri realizaciji projekta - kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja MLADI.

Za učenike petog razreda je organizovana i ekološka radionica, na kojoj su mališani imali priliku da diskutuju o značaju ekologije, ali i da budu upućeni u aktuelne ekološke probleme.

Petar Cokoljić

Čas u prirodi vodila je Snežana Branković, profesorka Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

Po završetku radionice, u skladu sa temom projekta, dvorište ove osnovne škole oplemenjeno je novim tujama koje su učenici posadili zajedno sa članovima Udruženja MLADI.

Petar Cokoljić

Podsetimo, MLADI su u prethodnom periodu preuredili I rekostruisali igrališta u naseljima Aerodrom, Mala Vaga i Veliko Polje.

Dominirali na Šumadija sajmu

Ana Marija Živković

Sproveli anketu o gorućem pitanju u našoj zemlji

Na štandu udruženja MLADI sprovedena je i anketa o značajnom pitanju kojim se ovo Udruženje svakodnevno bavi - Ostanku mladih ljudi u zemlji. - Prema rezultatima ove ankete čak 65% mladih koji su učestvovali vidi perstekivu i svoju uspešnu budućnost u našoj zemlji - rekao je Ristić.

Udruženje Mladi je ove godine prvi put od osnivanjana prestavilo svoj rad na Sajmu obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija.

Njihov štand privukao je najviše pažnje posetilaca ovog sajma, koji nisu krili oduševljenje ovom oraginzacijom. 

Ovom prilikom članovi udruženja MLADI predstavili su brojne aktivnosti koje su realizovali u prethodne dve godine, ali i ambiciozni planove za budućnost.

- Veoma smo zahvalni na velikoj pažnji posetilaca. Veliki broj mladih, među kojima je bilo najviše studenata i srednjoškolaca, izrazio je svoju želju da nam se pridruži i volontira u budućim akcijama koje budemo sprovodili. S obzirom da smo ove godine prvi put predstavili na sajmu ovolika pažnja za nas predstavlja ogroman uspeh - rekao je Bogdan Ristić.

Organizovana trodnevna konferencija "Start your Way Up" namenjena pokretanju sopstvenih biznisa

 

 

Ana Marija Živković

Veliku podršku udruženju MLADI pružili su i stariji predstavnici mnogih organizacija, udruženja i institucija, sa kojima je ovo udruženje ostvarilo saradnju i sa kojima će u budućnosti nastaviti tu saradnju. Na konferenciji je obrađena tema započinjanja sopstvenog biznisa, koja je veoma značajna i korisna za mlade.

 

 

 

 

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zare

pre 6 godina

Bravo za ovu decu. To je pristojna i normalna omladina koja shvata da je i drustvena imovina nasa i da se prema njoj treba odnositi  odgovorno. Na srecu svest se polako budi. Ovi na ulicama sto neznaju sta hoce trazeci medijsku paznju ovako nesto nikada nece uraditi . Cekaju da im nesto padne sa neba pri tom ometaju funkcionisanje gradova i gradjana.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija