• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2017

11:22

VULIN: Više od 20 krivičnih prijava zbog izbegavanja zakona

Društvo

VULIN: Više od 20 krivičnih prijava zbog izbegavanja zakona

Podeli vest

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin upozorio je danas poslodavce da ne izbegavaju zakon i da radnicima isplate odgovarajuće nadoknade za rad na praznik, navodeći da je inspekcija podnela više od 20 krivičnih prijava protiv nesavesnih poslodavaca tokom uskršnjih praznika

On je u izjavi Tanjugu rekao da je za vreme vaskršnjih praznika inspekcija rada proverila da li su odgovarajući doprinosi uplaćivani radnicima, da li su prijavljeni radnici i da li im je isplaćen rad za praznike.

Prema njegovim rečima, kontrolisano je 236 poslodavaca kod kojih je zaposleno 2.074 radnika.

 - Kod 134 radnika otkrili smo da nisu uopšte prijavljeni, a nažalost, ne mali broj radnika nije dobio odgovarajuću nadoknadu za rad na praznike. Zbog toga smo podneli više od 20 krivičnih prijava i znacajan broj prekršajnih prijava, pokrenuli smo sve postupke koji su u našoj nadležnosti kako bi se nesavesni poslodavci kaznili za propuštanje da se pridržavaju zakona -  istakao je Vulin.

On je još jednom upozorio poslodavce da će se u junu proveriti ko je sve radio za 1. maj za praznike i da li su odgovarajuće nadoknade isplaćene radnicima koji su radili za praznike.

 - Nemojte pokušavati da izbegnete zakon, država će biti tu da proveri kako se ponašate i šta radite i vodite računa o vašim radnicima, od njih živi država, ali živite i vi -  poručio je Vulin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

Da li gospodin Vulin zna da poslodavci koji drze radnike na odrzavanju cistoce po zgradama,uplate u bancu na njihov racun recimo 20-25hiljada,pa na ruke im daju ili istu ili manju kolicinu novca i zahtevaju da sa onog racuna koji podignu iz banke, vrate njemu,ako im se ne svidja moze da im da otkaz.Eto to rade poslodavci masovno u Pozarevcu,pricala mi je osoba koja tamo radi.Bila sam zaanjena kad sam to cula.Molim vas proverite to u najskorije vreme.\n

Beli

pre 6 godina

Kaže ministar Vulin da su proverili rad za uskrs i to je lepo.Zamoli te ga da objavi u koji firmama je izvrsena provera i da li su tu firme za obezbedjenje.Pozdrav i hvala.\n

Marija

pre 6 godina

Dobro bi bilo da se objave spiskovi firmi koje su kontrolisane i koje su krsile zakon. Mozda bi to dalo neke pocetne rezultate. A komentar koji je dala Mara nazalost nije usamljen.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija