• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.05.2017

10:58

SLAVKO GAK: Ne pada mi na pamet da izbacujem SIROMAŠNU DECU iz vrtića!

Društvo

SLAVKO GAK: Ne pada mi na pamet da izbacujem SIROMAŠNU DECU iz vrtića!

Podeli vest

Grad Beograd neće ukinuti potpisivanje aneksa ugovora kojim se roditeljima produžava rok za plaćanje računa za vrtić na tri meseca, poručio je danas v.d. sekretara obrazovanja Beograda Slavko Gak

- Dok sam ja v. d sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu ne pada mi na pamet da prihvatam bilo kakve budalaštine poput onih koje sam dobio od predstavnika zaštitnika građana da izbacujem siromašnu decu iz vrtića - rekao je Slavko Gak.

Upitan da li će Sekretarijat ispoštovati zahtev predstavnika zaštitnika građana i ukinuti potpisivanje aneksa ugovora sa roditeljima, kojim se produžava rok za plaćanje računa za vrtić na tri meseca čime bi se deca ispisivala iz vrtića odmah nakon isteka mesec dana od neplaćanja vrtića Gak je odgovorio da je zgrožen tim predlogom.

- Kao čovek sam bio zgrožen ovom inicijativom i bez obzira na sve moje pokušaje da urazumim te ljude i stavim im do znanja da je takva preporuka nemoralna i da može da naškodi deci nisam naišao na bilo kakav razuman odgovor - istakao je Gak za večernje novosti.

Tanjug

Kako je poručio, rok od tri meseca je u skladu sa propisima i sa materijalnim položajem roditelja.

- Trudiću se da nijedno dete nikada ne ostane bez vrtića zbog nemogućnosti roditelja da plate - zaključio je Gak i dodao da je prioritet Sekretarijata interes dece i ona apsolutno ne smeju da ispaštaju zbog takvih situacija.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17