• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Revolucija

11.05.2017

15:40

NIŠ NEĆE BITI JEDINI! RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U REPUBLICI SRPSKOJ: NATO u panici, Bondstil je na udaru!

Društvo

NIŠ NEĆE BITI JEDINI! RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U REPUBLICI SRPSKOJ: NATO u panici, Bondstil je na udaru!

Podeli vest

NATO upozorava da Rusija namerava da napravi vojnu bazu u Bosni i Hercegovini, tačnije u Republici Srpskoj i da će ona biti pretnja njivom Bondstilu na Kosovu

Oni tvrde da je američka baza na Kosovu, koja je jedna od najvećih njihovih baza izvan granica SAD-a, na meti Rusije i da Putin po svaku cenu želi da se vojno ustoliči u gotovo u srcu Evrope. 

Ruska baza mogla bi da bude u Mahovljanima, kod Banajluke. Sa te pozicije Moskva raketama može da kontroliše gotovo čitavu Evropu, a posebno Jadransko more. Rusija na ovaj način, saznajemo, želi da kompenzuje ulazak Crne Gore u NATO.  

Podsetimo, Rusija ima već humanitarni centar u Nišu, za koji NATO uporno tvrdi da je tajna baza Rusije u ovom delu Evrope i Balkana.

DRAMATIČNO UPOZORENJE KREMLJA: NATO gura ceo Balkan u krvave sukobe - JEDINI IZLAZ JE JAKA SRBIJA!

Velike zapadne sile, zbog toga, od Srbije traže da se zatvori Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, jer je, kako tvrde, to baza za ruske špijune, a ne objekat za pomoć stanovništvu u vanrednim situacijama i obuku.

STAV SRBA JE JASAN: Vojni savez sa Rusijom, a ne Amerikom!

S druge strane, Moskva od Beograda zahteva da reši status njihove baze u Nišu, na isti način na koji je rešeno transport NATO vojnika kroz našu zemlju, što znači da i ruski vojnici imaju diplomatski status i da budu izuzeti od krivičnog gonjenja u Srbiji.

Tanjug

Ovu priču aktuelizovao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koje rekao da je sporazum na čekanju od 2014. godine i da će o njegovom potpisivanju sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarati ovih dana.

On je naglasio je da Rusija više ne izdvaja novac za centar u Nišu zbog nerešenog diplomatskog statusa i da bi trebalo to rešiti ili ga zatvoriti 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 6 godina

Mi Migove videti necemo dok se status Rusa u Nisu ne resi. To je jasno kao dan.

boro

pre 6 godina

ne bi ni ja dao , koji Migovi i rakete , prvo označiti stotinjak hektara za Rusku bazu i to javno , da čitav svijet vidi i zna .

Rade

pre 6 godina

Boro tako je ne jedna baza nego minimum dve na jugu i severu rakete, migovi, suhoji tenkovi ruski specijalci uvesti redovni vojni rok pa neka krene ko sme, a kada si jak sa tobom svi pregovaraju a ne izivljavaju. ZIVELA RUSIJA ZIVEO PUTIN!!!

Baki

pre 6 godina

Mozemo dobiti samo sest migova okom, namigne ti sest puta.

Persa

pre 5 godina

Migovima iliti straim gvozdzem protiv "benignih" dronova i-li svemirske vojne eskadrile? Ne pravi pitu ko ima, nego ko zna - Jedni u start poziciji a drugi nastavljaju kontinuitet po inerciiji.

Har

pre 6 godina

Ma pravite vi u Srbiji sta hocete i podrzavaj uSrbiji sta hoces.Samo nas u BiH pusti te na miru.

vlah alija

pre 6 godina

ha ha ha ruska baza u bosni , neki srbi medju vama stvarno imaju bujnu mastu pa i taj takozvani humanitarni centar odnosno spijunsko huskasko leglo u nisu ce se uskoro zatvoriti jer nema izlaza na zapad dok je rusa upetljani u unutrasnje poslove srbije

deda Raša

pre 6 godina

E moj alija pa jos vlah, kad ce ti vec jednom doci u glavu da smo i ja i ti samo pioni u sahu. Pomeraju nas kako oni hoce, ali je interesantno da i mi to zelimo iako nije nista u nasem interesu. Ajde da se opametimo i pocnemo voditi brigu o nasoj porodici, posebno o unucicima. Riba smrdi od glave a cisti od repa, nazalost i ja i ti smo rep. Hocemo li rep ostati vecno?

vlah alija

pre 6 godina

e moj deda raso tesko je nama da se opametimo kad toliko netrpeljivosti ima medju nama ,vi ne zelite da prihvatite da smo sticajem okolnosti promjenili jedno sujevjerje za drugo da bi nam bilo lakse u zivotu a mi nemozemo da prihvatimo da ste vi ostali fudemetalisti u svom verovanju po bilo koju cenu iako smo i jedni i drugi bili isti nekad u necem drugom sto nema nikave veze sa ovim danas i mozda nekad u buducnosti budemo nesto trece sto ce biti isto kao ono prvo kad smo bili isti a do tad kud koji mili moji

Ceramida

pre 6 godina

A, koga su pitali za bondstil? Dokle bre americki ološ da terorise i nas i ceo svet? Neka oni sklone bodstil, a onda nasi neka sklone bazu iz nisa,  nikako drugacije. Americki olosi mrs. \n

uglesa

pre 6 godina

celokupna situacija oko kosova haradinaja vokera i velike albanije nalaze da se rusi stacioniraju u nisu sto bi nateralo albance da odustano od svojih planova ili to ili da amerika i nato napuste kosovo i metohiju iako nesto izbije da budemo 1 na 1 sa albancima po kom osnovu albanci da imaju iza ledja ameriku i nato a mi da nemamo RUSIJU ???

Lovac

pre 6 godina

Hahhh zna Dodik ! Moje selo ima pašnjak od 200 hektara .Nije daleko od Mahovljana i moze da se napravi baza i aerodrom da bude ki bela ladja a u sporu smo sudski sa svim vlastima osim za vreme kralja Mrkonjica koji 1/1... imovinu na selo upisa .A ako za bazu treba moze .!! I rakete da testieaju

Zozo

pre 6 godina

Ja bih voleo da se to desi ali neka mi objasni neko kojom trasom bi stiglo oružje za tu bazu.

Mig29

pre 6 godina

Преко Неума у Бих или преко Дунава, ако не дају пострељаћемо их, пањимаеш?

Car

pre 6 godina

Redvonom linijom Moskva Beograd,samo sto ce umesto ER Basova leteti najveci transportni avioni Antonov koji u dva tri leta mogu napuniti sve kasarne u Srbiji .

vev

pre 6 godina

AVIONIMA, ONIM SA PO 3 SPRATA! A DA VIDIM KO CE DA IH ZAUSTAVI UZ PRATNJU OD 8 SUHOJA-NIKO! A PRVO DA POCISTIMO DRZAVNE ZGRADE OD ...PRIJATELJA SIPTARSKIH. OSTACEMO SAMI, BUDEMO LI KALKULISALI, PA NIJE PUTIN GLUP, DA NAM BILO STA DA , A DA NIKO OD RUSA NE MOZE DA SETA KAO OVI....

re

pre 6 godina

...bilo bi dobro da je tako ali...srbija je izgubila mnogo bezpotrebnog vremena...vekovni problemi srbije su ostali jer nema izlaz na more što je preduslov za ruske vojne baze u srbiji i republici srbskoj...drugo srbija je hermetički zatvorena nato državama a i srbija je "uzjahala konja" prema eu tako da su male realne šanse za neku veliku rusku vojnu bazu...postavlja se pitanje ako nato savez pokrene vojnu akciju protiv srbiji da li srbija išta može da učini ili da molimo za dobru volju agresora da nas totalno ne istrebe...

Feniks1

pre 6 godina

Vase clanke i napise niko vise i ne uzima za ozbiljno . Srpska nije drzava , vec entitet . Ameri drze vlast sa visokim predstavnikom u BiH . Da Rusi instaliraju bilo sto to bi bio rat . Tada bi i Federacija mogla pustiti Tursku i Saudijce i ostale da instaliraju sta hoce . Srbi izazivaju a kad im Albanci zaprijete onda kukaju svima . Ciji su generali i politicari u Hagu ? Rusi ce se dogovoriti u vezi drugih stvari a vas ce ostaviti na cedilu . Nece vas ni EU sa Ruskim bazama a mogu vam zabraniti i rad na zapadu . Druge drzave prosperiraju jer nece tudju teritoriju .

Hari

pre 6 godina

Za sva vojna pitanja u BiH pita se Sfor i Nato komanda u Sarajevu takoje po slovu dejtona kako kaze baja..A i po ustavnim nadleznostima samo drzva BiH moze pravit medjunarodne ugovore entiteti i kantoni ne..Prica za naivne.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija