• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

13.05.2017

20:56

MINISTARSTVO PROSVETE APELUJE na nastavnike da štrajkom glađu ne ugrožavaju zdravlje!

Društvo

MINISTARSTVO PROSVETE APELUJE na nastavnike da štrajkom glađu ne ugrožavaju zdravlje!

Podeli vest

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je danas da je februara privremeno vratilo licence za rad nastavnicima Živadinu Disiću i Petru Blagojeviću, ali da nema zakonska ovlašćenja da ih vrati na radna mesta u školama s kojima su u sudskom sporu

- Do okončanja sudskih postupaka, Ministarstvo će pokušati da omogući Disiću i Blagojeviću da u što skorijem roku ostvare pravo na rad na određeno vreme u drugim školama. Isto obećanje istakao je i ministar prosvete Mladen Šarčević na sastanku s predstavnicima Foruma beogradskih gimnazija 10. maja - navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Prosvetni radnici Živadin Disić i Petar Blagojević kojima su licence vraćene nakon štrajka u februaru, počeli su danas štajk glađu jer im nije ispunjen zahtev da budu vraćeni na posao.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je "do sada dokazalo da je spremno da pomogne svima u skladu sa zakonskim mogućnostima" i "da nema potrebe za štrajkovima i pritiscima".

- Još jednom apelujemo na nastavnike da štrajkom ne ugrožavaju zdravlje - navedeno je u saopštenju Ministarstva.

ČISTKA ZBOG LGBT OBRAZOVNOG PAKETA! Smene u ministarstvu prosvete zbog SKANDALOZNOG ŠKOLSKOG PRIRUČNIKA O SEKSU!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prosvetar

pre 6 godina

J**es drzavu gde svaka susa trazi svoja prava strajkom gla?u. Kod nas to ne sme da bude slucaj. Ako neko odobrava paradu pe***cina i ostalih bolesnika, pustite ove da strajkuju. Ma ajte molim vas. Cime se sve zuti sluze, ne biraju sredstva.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija