• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2017

09:34

(FOTO) KOKAN IMA DVE TONE a umiljat je kao da ima samo 200 kila!

Društvo

(FOTO) KOKAN IMA DVE TONE a umiljat je kao da ima samo 200 kila!

Podeli vest

Bik po imenu "Kokan" najveće je živo grlo stoke izloženo na 84. međunarodnom sajmu poljoprivrede i pravi je ukras štale Novosadskog sajma
Tanjug

"Kokanov" vlasnik je Nenad Nikolić iz sela Batinac kod Ćuprije, koji za svog gorostasa, teškog cirka dve tone, kaže da je izuzetno miroljubiva i umiljata životinja.

Da je taj bik zaista miran kao bubica potvrđuje i činjenica da je Nenadov 12-godišnji sin zaplakao kada je saznao da je "Kokan" prijavljen za aukcijsku prodaju stoke.

- Poslednje tri godine "Kokan" služi samo za izložbu. Mogao bi da se koristi i za veštačku oplodnju, ali nema zainteresovanih za kupovinu semena, pa ga i ne koristimo u te svrhe - rekao je Nikolić.

"Kokan", po rečima njegovog vlasnika dnevno pojede oko 15 kilograma koncentrata i silaže po želji, koliko god može pojesti.

Početna cena koju je za "Kokana" prijavio njegov vlasnik, za aukcijsku prodaju stoke na Novosadskom sajmu je 4.500 evra.

Osim "Kokana" Nenad Nikolić je na Novosadskom sajmu izložio još dva svoja bika - "Rundova" teškog 1.440 kilograma i "Tajsona" od 1.030 kilograma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 6 godina

Правда за Кокана! Наћи му девојку и кад је већ такве нарави, пустити га да са девојком ужива као Фердинанд из цртаћа. И наравно праве нове нараштаје. Мада на габарит, тешко ће му наћи девојку. Свака част домаћину Ненаду на оваквој момчини.

Mile

pre 6 godina

Svaka cast domacinu. Cestitam, sve pohvale. I ostali treba da se ugledaju na njega. Ovakav rad je izlaz za Srbiju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija