• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

15.05.2017

19:52

SRBI POČELI DA RADE NA NATALITETU Sve veći broj Leskovčanki rađa više od dvoje dece!

Društvo

SRBI POČELI DA RADE NA NATALITETU Sve veći broj Leskovčanki rađa više od dvoje dece!

Podeli vest

U Leskovcu je od početka godine rođeno 558 dece, što je skoro jednako broju beba rođenih u istom periodu prošle godine, ali je povećan broj majki koje su odlučile da rode treće, četvrto, peto pa čak i deveto dete

Prema podacima porodilišta Opšte bolnice u Leskovcu, od 551 porodilje, 71 je bila trećerotka, 24 četvororotke, a sedam ih je rodilo peto dete. 

U toj zdravstvenoj ustanovi porodilo se i šest šestorotki, dve žene su rodile po osmi put a jedna je rodila deveto dete. 

Kako je agenciji Beta izjavio direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, sve veći broj majki koje odlučuju da rode više od dvoje dece predstavlja "svojevrstan fenomen".

- S jedne strane, imamo bračne parove koji se sve teže odlučuju na proširenje porodice, ostaju sa jednim ili dvoje dece, dok jedni te isti roditelji uvećavaju broj potomaka bez obzira na materijanu situaciju, što je za veliku pohvalu. Što je najvažnije, sva deca su rođena zdrava sa odličnim ocenama pri porođaju - kazao je Dimitrijević.

Komentarišući podatak da je u Leskovcu od početka godine rođeno samo jedno dete više nego u istom periodu lane, Dimitrijević je kazao da do povećanja ili pada broja novorođenih dolazi ciklično.

U leskovačkom porodilištu, koje pokriva taj grad i pet opština u Jablaničkom okrugu, godišnje se rodi od 1.500 do 1.643 beba, koliko je rođeno 2016. godine, što su 62 bebe više u odnosu na 2015. godinu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milorad

pre 6 godina

нек сте ми живи и здрави Српски подмладци,државо отвори новчаник и помози ове младе породице,то нам је нај сигурнији улог у будућност

Mile

pre 6 godina

Bilo bi dobro da se i drugi krajevi ugledaju. Tako da nekako povecamo podmladak.

Zoran

pre 6 godina

Pod hitno povećati dečiji dodatak i isplaćivati ga za svako dete do 18 godine života.

Dubravka

pre 6 godina

Bravo ..........zivela decica I majke koje ih radjaju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija