• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

18.05.2017

12:08

AUTO-OTPADI NAS DERU! POJASEVE ZA ZADNJA SEDIŠTA NAPLAĆUJU PAPRENO: Cena sa 10 skočila na 80 evra!

Društvo

AUTO-OTPADI NAS DERU! POJASEVE ZA ZADNJA SEDIŠTA NAPLAĆUJU PAPRENO: Cena sa 10 skočila na 80 evra!

Podeli vest

Sigurnosni pojasevi za zadnja sedišta u automobilu su trenutno među najtraženijom robom na srpskom tržištu. Novih skoro da i nema u prodavnicama auto-delova i servisima, a na auto-otpadima vlada neviđena jagma za njima

Cena je, sa desetak, narasla na 30-40, pa čak i 80 evra. Razlog tome je muka koja je pritisla vozače, vlasnike vozila, koji su, suočeni s primenom novih propisa prilikom registracije vozila, iznenada saznali da ne voze automobile sa pet (koliko je do tada pisalo u saobraćajnoj dozvoli) nego sa četiri mesta za putnike - jer im nedostaje jedan pojas.

- Zvala sam desetine prodavnica auto-delova, isto toliko auto-otpada, ne samo u Beogradu, i niko nema pojaseve za moj automobil - priča za Novosti Ivana M., koja je vraćena s tehničkog pregleda zbog nesaobraznosti podataka u saobraćajnoj dozvoli.

Shodno važećem slovu zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS), da bi ispravili tuđu grešku, ili pak zlu nameru, vlasnici takvih vozila moraju da zavuku ruku u džep i da plate minimum 11.000 dinara, ne računajući dangubu i jurenje po šalterima, pa većina vlasnika pokušava da ugrađivanjem pojaseva uštedi neki dinar, poput naše sugrađanke koju su na tehničkom pregledu posavetovali kako da se snađe.

Iako je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nakon pisanja medija, odmah reagovala, smatrajući da vozači svakako ne mogu da budu krivi za novonastalu situaciju, pa shodno tome ne moraju ništa ni da plate, u praksi se ništa nije promenilo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija