• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2017

22:39

GLUMCI, STIDITE SE! Na pomen Bati došla tek nekolicina njegovih kolega!

Društvo

GLUMCI, STIDITE SE! Na pomen Bati došla tek nekolicina njegovih kolega!

Podeli vest

Na Batin grob od umetnika su došli samo Dragan Bjelogrlić, Radmila Živković, Dragoslav Zelenović, Radoš Bajić i Bojana Bambić

Glumci, stidite se! Na prvu godišnjicu smrti najvećeg srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića, koji je snimio skoro 300 filmova, došla je samo nekolicina njegovih kolega, iako je legendarni Valter sarađivao sa gotovo svima.

Dina: Bol ne jenjava, deda mnogo nedostaje

Unuka Velimira Živojinovića Dina kaže da se nije osvrtala na to ko je došao na pomen i ispoštovao njenog dedu, jer je to ne zanima.
- Iskreno, nisam išla tamo da gledam ko je tu, a ko nije. Bol ne jenjava, deda nedostaje sve više i više - rekla je u jednom dahu Dina.

Pomen je održan prekjuče u Aleji zaslužnih građana, a sveću za našeg Batu od poznatih umetnika zapalili su samo Dragan Bjelogrlić, Radmila Živković, Dragoslav Zelenović, Radoš Bajić i Bojana Bambić.

Njegova supruga Lula nije uspela da sakrije bol, plakala je. Uz nju su bili unuci Dina i Velimir i ćerka Jelena. Ona nije želela da komentariše činjenicu da se brojne kolege njenog supruga nisu pojavile na groblju:

- Ne mogu da razgovaram, izvinite - ljubazno nam je poručila.

Svi oni koji se nisu pojavili imali su "neodložne obaveze", a direktor Jugoslovenske kinoteke i Batin prijatelj Dragoslav Zelenović kaže da ga ništa na ovome svetu ne bi sprečilo da dođe na pomen.

Aleksandar Jovanović Cile

- Koju god obavezu da sam imao, pomerio bih jer mi je odlazak na groblje kod Bate najbitnije bilo tog dana- kaže Zelenović i dodaje:

- Bio sam tamo zbog odnosa prema dugogodišnjem prijateljstvu i poštovanja prema vrsnom profesionalcu koji je na svakojake načine zadužio kinematografiju. Zbog mog ličnog poštovanja prema čoveku koji me je doveo pre 37 godina u Koraćicu, gde sam i dan-danas, ali i poštovanja koje imam prema porodici Bate Živojinovića, Luli pre svega. Oni koji nisu bili imaju svoje razloge, ali ja u njih ne bih da ulazim.

Aleksandar Jovanović Cile

I Radmila Živković smatra da svako radi onako kako misli da treba, ali da ona nikako ne bi propustila odlazak na godišnjicu smrti svog, pre svega velikog prijatelja.

- To je lična stvar. Svako ima svoju potrebu. Možda neki nisu ni znali da mu je pomen, a možda i rade. To je stvar ličnog osećaja i nemam pravo da osuđujem nikoga. Verujem da ga svi vole i da ga svi nose u srcu. U to sam sigurna. Nekima čak i ne prija da se suočavaju sa istinom da ga nema- ističe glumica.

 

 


 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caruga

pre 6 godina

Zalosno ali istinito, ocigledan dokaz da glumci nisu dosli zato sto je Bata bio Socijalista. To sve govori o glumcima I eliti koji dobijaju od drzave znacajna sredstva za njihovu prohibiciju ali je vazno da su protiv svake vlasti ako nije dos- ovska. Ali kad se covek zamisli sta je ta saka jada od glumaca u odnosu na 1,5 milijadri kineza koji su voleli Batu I obozavaju ga I dan danas I za vijek vjekova.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija