• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online

23.05.2017

10:58

(VIDEO) SRBIJA IMA PILOTE ZA MIGOVE: "Dušebrižnici" ne brinite, Rusi šalju avione po dogovorenoj proceduri!

Društvo

(VIDEO) SRBIJA IMA PILOTE ZA MIGOVE: "Dušebrižnici" ne brinite, Rusi šalju avione po dogovorenoj proceduri!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Srbije poručilo je "brižnima" da ne postoji zastoj u nabavci šest "migova" 29, "donaciji" Rusije, kao i da Ratno vazduhoplovstvo ima dovoljan broj pilota i tehničkog osoblja koje bi pilotiralo i održavalo ove letelice

"Vesti" su se obratile Ministarstvu zbog krajnje ozbiljnih tvrdnji nekih vojnih eksperata da je za Srbiju "isplatljivije" da ti avioni ne stignu jer naše ratno vazduhoplovstvo nema ni kadrovske ni tehničke uslove za ovaj tip letelica.

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG PILOTA O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Da su srpski avioni bili ispravni, ne bih se živ vratio kući!

Dualno obrazovanje

U Ministarstvu odbrane Srbije navode da su potpisali sporazum sa Ministarstvom prosvete o saradnji dva ministarstva u procesu uvođenja dualnog obrazovanja za potrebe Vojske Srbije, a to su konkretno tri zanimanja, avio-tehničari za vazduhoplovni motor, za elektro-opremu, te avio-tehničari za elektronsku opremu.

- Procedura nabavke aviona ide svojim tokom, a vojska ima potreban broj pilota osposobljenih za upravljanje avionom MiG-29, u skladu sa trenutno raspoloživom tehnikom i dodeljenim zadacima, u prvom redu zadatkom kontrole i zaštite vazdušnog prostora Srbije. Već je realizovana obuka mlađeg kadra, a istovremeno se nastavlja kontinuirana obuka pilota i tehničkog osoblja za avion MiG-29, kako u zemlji tako i u Rusiji - navodi se u pisanom odgovoru MO.

(FOTO) NEK SE NATO PLAŠI SRPSKIH HEROJA: Novi MIG-ovi nosiće na krilima slike pilota stradalih u borbama 1999. godine?!

Istovremeno, Ministarstvo odbrane otkriva i da će se remont poklonjenih aviona odvijati po istom modelu kao što je to urađeno ranije.

NAJJAČI SMO! Detalji vojnog sporazuma sa Rusijom: SRPSKI MIGOVI IMAĆE RAKETE KOJE OBARAJU SVE!

- Načelno je planirano da se u zavodu "Moma Stanojlović" uradi jedan deo radova, dok će ostalo biti demontirano i poslato u Rusiju. Potom će sve biti vraćeno u Srbiju gde će se izvršiti montaža, završna ispitivanja na zemlji i u vazduhu. Biće to dobra prilika da naši stručnjaci uče od kolega iz Rusije - ističu u Ministarstvu odbrane.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sladjan

pre 6 godina

Bilo bi mi drago da je tako???  Nazalost mislim da je ovo sve samo prica i mastanje.... Da smo ozbiljna i stabilna drzava imali bi smo 30 ovih migova 29...  ovako po onoj narodnoj Lipci magarce do zelene trave... cisto sumnjam u kvalitet ishod i broj ovih letelica koje kao vest dobijamo sto od Rusa sto od Belorusa a ako je stvarno i tacno onda sam jako srecan jer cemo konacno postati ozbiljna drzava... uz 2 sistema s300 i 2 sistema buk m2 kao i par nasih kubova i neve koje treba modernizovati do savrsenstva bicemo mozda jako nezgodni sagovornik u pregovorima sa bilo kime... Sto pre se to obistini to pre ce se cuti glas Srbije.... do tada s verom u sve ovo zivela Srbija....n

Tito

pre 6 godina

DAjte nam imena i prezimena onih koji mogu da obavljaju te aktivnosti, ja tvrdim da ne postoji da su svi u penziji.

Aca

pre 6 godina

Verovacu vam tek kada avioni zaista i budu stigli ovako sa zada nista, osim da su ti polovni avioni vec godinu dana stariji...

milutin

pre 6 godina

Ratno vazduhoplovstvo do 1941 godine raspolagala je sa 300 lovackih i bombarderskih aviona i oko 300 ostalih aviona . U to vreme polovina ovih aviona je bila najmodernija a mi ovde pricamo o 6 kom.

vev

pre 6 godina

Mi imamo pilote virtuoze za MIG-ove ali u penziji, koji za 7.dana treninga mogu da idu u vazdsne borbe sa 29-kama, protiv koga zelite,ali oni su BACENI U SMECEA , kao i drugi strucnjaci od tehnike idiplomatije. Sve zemlje ttakve ljude koriste zbog iskustva i znanj, budimo iskreni sadasnja Va se ne moze porediti sa ono moja je zavrsavana do dolaska demokratije. gde su vam piloti, vidim zene takodje, sve je to OK, ali dok oni nalete 1200 koliko najmanje imaju penzioneri kojima min,Vujacic nece kako rece-ne pada mu na pamet -da im da zaradjene penzije, ima mnogo vodee da protece Dunavom i Savom! Po 4-leta danu i nocu dnevno! Pa kako ce,sadasnji studenti izlaze, imaju devojke u VA. A za ozbiljnog pilota za 29-ku, treba psihicki i fizicki zdrava osoba! Kakava je selekcija? Ranije 10.000 prijavljenih-100 primljenih, 70 zavrse,najmanje na MIG-u, pa neki na orlovima,galebima, helikopterima i na kontroli let. Po spposobnostima od najviseg do najnizeg-e to smo poizbacivali, sada imamo decu koja uce na drugi acin, oni sigurno sa znanjem i letenjem ovim -sa laste na MiG-29 nikako. Pa letece Rusi neku godinu.

JA BRATE

pre 6 godina

Да није "јуначина Срето Малиновић" један од њих???? Благо нама.

spartan

pre 6 godina

Trenutno Imamo 7.osposobljenih pilota za let na mig - 29, a norma je 3 pilota po avionu ! Tih 7. letno sposobnih pilota je manje više dovoljno za ova 2-3 aviona koji su sad u sastavu i koji mogu letiti.Nabavkom 6.ruskih i 8.beloruskih migova morali bi imati najmanje još 40.pilota ososobljenih za let na mig-29.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija