• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer.rs

23.05.2017

12:00

MORAĆEMO DA SE SNALAZIMO ZA MED! Pčelari ove godine loše prošli zbog kiše!

Društvo

MORAĆEMO DA SE SNALAZIMO ZA MED! Pčelari ove godine loše prošli zbog kiše!

Podeli vest

Hladno vreme, kiše i izmrzavanja bagrema ugrozili su ne samo proizvodnju meda već i opstanak oko 50.000 pčelinjih društava u Topličkom okrugu

- Pčelari sa stacioniranim pčelinjacima neće imati meda ni ove godine, a ni oni koji sele pčele na razne paše neće baš trljati bradu od dobrog prinosa jer je gotovo svuda bilo i kiše i hladnoće u vreme cvetanja bagrema. Ovde kada omane bagrem, omane paša - kažu pčelari iz Jagodine.

Loša sreća pčelare ovog dela Srbije prati od 2014. godine, od velikih poplava u Pomoravlju i Resavi, kada je izvoz meda pao za 38 odsto, a na lošu godinu ne „zuje“ samo pčelari Šumadije i Pomoravlja, loša je godina, prema oceni u Savezu pčelarskih organizacija Srbije, za celo pčelarstvo Srbije.

Cela ova situacija odraziće se i na izvoz, koji je proteklih godina bio znatno povećan u zemlje Evropske unije. Podsećamo, oko 90 odsto meda Srbija izvozi u zemlje Evropske unije, najviše u Nemačku i Italiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 6 godina

I do sada sam se snalazio jer tržišem dominiraju prevaranti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija