• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

24.05.2017

09:24

(FOTO) SVAKA ČAST! Užice obezbedilo besplatno LETOVANJE za 215 učenika!

Društvo

(FOTO) SVAKA ČAST! Užice obezbedilo besplatno LETOVANJE za 215 učenika!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić i direktor javne ustanove Dečije odmaralište "Zlatibor" Vladan Cuparić potpisali su ugovor kojim će biti obezbeđeno besplatno letovanje za 215 učenika užičkih osnovnih i srednjih škola u "Zlatiborovom" odmaralištu u Bečićima

Grad Užice će ove godine izdvojiti za boravak 65 učenika 1,2 miliona dinara, а Dečije odmaralište za 150 око tri miliona dinara sopstvenih sredstava.

- Grad će obezbediti odmor za 65 učenika, a kriterijumi su socio-ekonomski status, uspeh u školi i vladanje. Obezbedićemo ove godine i boravak dece sa smetnjama u razvoju ukoliko zarada roditelja ne prelazi prosek primanja u Srbiji, kao i boravak njihovih pratilaca – rekao je Nešić.

Direktor Vladan Cuparić je rekao da će i ove, kao i prethodne godine, o trošku ustanove, letovati 150 učenika, od kojih je sto iz seoskih škola.

Zvezdana Gligorijević

- Deca će u Bečićima letovati u sedam smena od 2. jula do 28. avgusta ove godine, u špicu sezone kada je na moru najlepše. Svake godine pokušavamo da povećamo broj dece koju ćemo poslati na more o našem trošku. Prošle godine na letovanju je bilo 120 dece iz Užica, a ovog leta tridesetoro više. Nadam se da ćemo iduće godine biti u mogućnosti da još više dece pošaljemo na besplatno letovanje. Zavisno od grupa, ali najmawe idu dva vaspitača u svakoj smeni, mada je bilo potrebe i za tri vaspitača. Naravno, mi nećemo praviti problem - rekao je Vladan Cuparić.

On je dodao da je Dečije odmaralište u procesu prikupljanja ponuda za izradu idejnog projekta objekta od hiljadu kvadrata koji će najverovatnije finansirati iz sopstvenih sredstava i koji će omogućiti porodičan boravak u užičkom odmaralištu na moru. Nalaziće se pored postojećeg i gradnja objekta zavisiće od urbanističkih uslova grada Budve.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17