• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.05.2017

18:28

ZABRANITE PRODAJU ŽENSKIH 'LUTAKA SA PIŠOM'! NOPS apeluje da se nakaradna igračka pod hitno povuče sa tržišta!

Društvo

ZABRANITE PRODAJU ŽENSKIH 'LUTAKA SA PIŠOM'! NOPS apeluje da se nakaradna igračka pod hitno povuče sa tržišta!

Podeli vest

Ženske lutke s muškim polnim organom koje su se pojavile u Nišu šokirale roditelje, ali i potrošačka udruženja... Ovo je ogroman skandal, tražićemo da se prekine prodaja te lutke, kaže Zoran Nikolić iz NOPS

Ženske lutke s muškim polnim organom koje se su se pojavile u Nišu šokirale su roditelje širom Srbije, ali i potrošačka udruženja, koja su zatražila zabranu njihove prodaje.

Ovu igračku "otkrila" je Nišlijka S. J., pošto je kupljena ćerki za krštenje. Ona se iznenadila kada je uočila da lutka, napravljena i obučena kao devojčica sa sve karminom na ustima, ispod haljinice ima veoma upadljiv muški polni organ.

Neprikladna igračka

Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača (NOPS), kaže da je prodaja takvih lutki veliki propust i da one pod hitno moraju da se povuku sa rafova.

"Mogli tojs" ne odgovara

U firmi koja prodaje spornu lutku nismo uspeli da dobijemo objašnjenje zbog čega je prodaju. Na službeni telefon objavljen na sajtu radnje javio se muškarac koji se predstavio kao radnik. On je kazao da je upoznat sa ovim slučajem, da pretpostavlja da je učinjena greška u proizvodnji igračke, ali da se za detaljnije informacije moramo obratiti vlasniku firme. Međutim, on je odbio da kaže njegovo ime i podatke za kontakt sa obrazloženjem da vlasnik nije tu. Umesto toga, zatražio je da pitanja pošaljemo elektronskom poštom, što smo učinili, ali nikakav odgovor iz "Mogli tojsa" nije stigao.

- Neprikladno je da se naša deca igraju lutkama koje su napravljene kao devojčice, a ispod odeće imaju muški polni organ. To je veliki skandal i propust uvoznika. Na osnovu pakovanja se jasno može zaključiti da je u pitanju lutka devojčica sa, čak, i crvenim karminom i roze garderobom, ali kada se skine, ima muški polni organ - objašnjava Nikolić i pita se kako je moguće da niko na carini nije kontrolisao ove igračke, koje inače dolaze iz Kine:

- Uvoznik odgovara za promet robe. Nas ne treba da zanima ko je tu igračku napravio, već je pitanje zašto je takva lutka prošla našu carinu i našla se na rafovima. Suludo je da niko ne kontroliše lutke koje stižu iz Kine i frapiran sam što se deci prodaju takve besmislice. To znači da svako može da uveze šta želi sa lažnim deklaracijama. Takav proizvod ne sme da se nađe u prodaji. Lutka "devojčica sa pišom" prvi put je kupljena 12. maja, za krštenje jednog deteta iz Niša. Majka ovog deteta S. J. kaže da se žalila uvozniku, firmi "Mogli tojs" i da nema nameru da zadrži igračku.


POLA BATA, POLA SEKA? Devojčica iz Niša na poklon dobila LUTKU koja na usnama ima KARMIN, a dole PIŠU!
 

Ministarstvo trgovine: Nismo nadležni!

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija kažu da inspektori ne kontrolišu kako igračke koje se uvoze izgledaju, niti se bave njihovim estetskim komponentama.
- Izgled i idejno rešenje igračke nije u našoj nadležnosti - kratko su nam rekli u tom ministarstvu.

- Igračku smo dobili 12. maja povodom ćerkinog krštenja. Uveče sam pregledala poklone i zaprepastila sam se kada sam videla šta lutka ima ispod odeće. Odlučila sam da reklamiram igračku i otišla da radnje "Mogli tojs". Tražila sam da mi pokažu da li i ostale lutke isto izgledaju ili je samo ova naša problematična. Uverila sam se da su sve lutke napravljene sa istom "falinkom". Čak mi je i prodavačica rekla da je lutka morbidna, ali nije mogla da mi uvaži reklamaciju, jer nisam imala fiskalni račun - kaže nam S. J.

Lutka transvestit

Komentarišući čudne osobine lutke, S. J. kaže da je to stvar proizvođača, ali da je ona ne želi kod svoje dece.

- Ne znam da li je u pitanju greška proizvođača ili je reč o nekakvoj lutki transvestitu. Čak i ako je to drugo u pitanju, nemam ništa protiv, ali to bi moralo da bude naznačeno na kutiji. Ne znam kakvo će biti seksualno opredeljenje mog deteta kada odraste, to je njegova stvar, ali ja ne želim da mu ni na koji način taj izbor namećem od detinjstva. Ukoliko mi prodavac ne bude zamenio igračku, obratiću se inspekciji - najavljuje revoltirana majka.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nelogicno

pre 6 godina

Zasto je bitno objaviti necije inicijale koji nista ne govore? Ako vec neko treba da ostane anoniman, neka ostane, a nama inicijali nista ne znace. Neka osoba sa nekim inicijalima ubila nekog pa sebe. Prvo ne znam cemu takva tuzna vest, a drugo, inicijali. Besmislica. Nemojte kao Blic, ljigavi, placenicki list.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija