• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

26.05.2017

19:30

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU: U Srbiji ne postoji samoubilačka igrica PLAVI KIT?!

Društvo

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU: U Srbiji ne postoji samoubilačka igrica PLAVI KIT?!

Podeli vest

Video-igrica "Plavi kit", čiji je konačni zadatak poziv na samoubistvo, ne može da se nađe na "Gugl pleju", ali tamo postoji druga igrica sa istim imenom i nije ona od koje se strahuje, kažu u Ministarstvu telekomunikacija

Iako su postojale sumnje da su neka deca uspela da skinu aplikaciju, policijskom istragom nije utvrđeno da se igra "Plavi kit", čiji je konačni zadatak poziv na samoubistvo, pojavila u Srbiji.

Iz Vlade poručuju da na internetu može da se nađe i instalira aplikacija za igricu "Plavi kit", ali da ona s onom koja se pojavila u Rusiji i u kojoj se od učesnika, najčešće dece, traži da se povređuju i na kraju izvrše samoubistvo, nije u vezi.

- Osnovna razlika je pre svega što vi tu igricu koja je opasna ne možete da nađete na 'Gugl pleju', ovo je igrica koja je ozloglašena i nalazi se na dark-vebu. Reč je o grupi koja se stvara, u koju se ulazi pod određenim uslovima. Mi još nismo nijedan takav slučaj uspeli da identifikujemo u Srbiji- navela je državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija Tatjana Matić.

Ističe da nema razloga za paniku i dodaje da je Ministarstvo u kontaktu sa inspektorima za visokotehnološki kriminal.

- Da, postojale su indikacije da su određena deca uspela da skinu aplikaciju, ali to istragom nije dokazano. Bile su dve prijave, devojčica iz Bečeja i dečko iz Plane crtali su olovkom. Devojčica ima određene psihičke probleme i crtala je hemijskom olovkom po ruci.

DEVOJČICA IZ BEČEJA STIGLA DO TREĆEG NIVOA "PLAVOG KITA"! Roditelji shvatili ozbiljnost situacije kada su uočili crtež na ruci!

Aplikacija 'Plavi kit' postoji pod tim imenom na 'Gugl pleju', ali nije igrica od koje strahujemo. To su dve različite igrice, samo imaju isto ime- istakla je Matićeva.

Public

Prethodno je objavljeno da je u Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Bečeju zabeležen prvi slučaj koji ima veze sa video-igricom "Plavi kit".

DRAMATIČNO! NE POMAŽU NI UPOZORENJA! Deca u Srbiji masovno igraju smrtonosnu igricu "Plavi kit"!

MUP je saopštio da policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti tog slučaja a o svemu je obavešteno i tužilaštvo.  

JAVNOST UZNEMIRENA ZBOG SMRTONOSNE IGRICE! Deca zovu nacionalnu liniju i u panici pitaju Šta da radim ako i meni stigne poruka na Fejsu?

Kako je navedeno, policiji u Bečeju juče je prijavljeno da je na ruci dvanaestogodišnje devojčice uočen crtež kita, a odmah po prijavi policijski službenici obavili su razgovor sa devojčicom.

U prvobitnoj izjavi ona je rekla da je na majčinom telefonu instalirala aplikaciju sa igrom "Plavi kit", da bi potom, u drugoj izjavi, sve to negirala.

DA LI SI SPREMNA DA UMREŠ? Užas, devojčica iz Beograda umalo žrtva SMRTONOSNE IGRICE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija