• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

27.05.2017

20:00

RODITELJI, OPREZ! OPASAN PEDOFIL VREBA NA INTERNETU! Lažno se predstavlja deci kao modna blogerka Dijana Simić!

Društvo

RODITELJI, OPREZ! OPASAN PEDOFIL VREBA NA INTERNETU! Lažno se predstavlja deci kao modna blogerka Dijana Simić!

Podeli vest

Osoba koja se preko Fejsbuka predstavlja kao urednica dečjeg magazina Dijana Simić na prevaru mami decu i roditelje da joj šalju slike * Insistira da to budu fotke u suknjicama i čarapicama. Iza ovog profila krije se opasni pedofil

Nudio silne pare za slike
Pedofil je roditeljima obećavao od 6.000 do 8.000 evra za slike njihove dece

Opasni pedofil vrbuje decu preko društvenih mreža, predstavljajući se kao modna blogerka i urednica dečjeg magazina Dijana Simić, saznaje Informer! On je poslao na hiljade zahteva za prijateljstvo tinejdžerima iz Srbije, Hrvatske i BiH, ali i njihovim roditeljima i stupio sa njima u kontakt.

Ovaj perverzni manijak, čiji identitet još nije utvrđen, mami decu i roditelje preko Fejsbuka, traži slike devojčica i dečaka u "što slobodnijim pozama" i čak obećava novac "kada te fotografije budu objavljene u modnom magazinu". Kada je pre dva dana ova opasna prevara otkrivena i slučaj prijavljen policijama u regionu, "Dijana Simić" je izbrisala profil i nestala sa interneta.

"Diranje piše dobro za cirkulaciju"

Informer

Jedna od najperverznijih poruka koju je "Dijana Simić" poslala roditeljima je uputstvo kako da sinovima pojačaju cirkulaciju.
- Kod muške dece je veoma zdravo povlačenje kožice na piši, tako se jača imunitet, cirkulacija i mišići u genitalnoj regiji - napisao je ovaj pedofil jednom roditelju, predstavljajući se usput i kao dečji lekar.

Informer je došao u posed dela prepiske "Dijane Simić" sa žrtvama! Ovaj lukavi pedofil na vrlo perfidan način mamio je decu da mu šalju slike, dok je lakovernim roditeljima obećavao veliki novac ako mu pošalju "modne fotografije" svoje dece. Tako je izvesnoj Mirjani, majci maloletne devojčice, dao tačna uputstva kakvu sliku treba da pošalje:

- Kad je slikaš, obuci joj kratku suknjicu i kratke čarapice i u pozadini stavi neku igračku, ipak je to časopis za decu - piše u poruci.

Drugoj lakovernoj majci čak je poslao i konkretne primere slika, uz obećanje da će joj uplatiti 6.000 evra ako i njena ćerka tako izgleda.

- Slikajte je što više, i to sa otvorenim ustima, to je sada moderno. I neka obavezno leži na krevetu...

Kad je jedna majka posumnjala u "Dijanine" dobre namere, dobila je obećanje da će dobiti novac i ako slike njenog deteta ne budu objavljene u magazinu:

Informer

Kad je slikaš, obuci joj kratku suknjicu i kratke čarapice i u pozadini stavi neku igračku, ipak je to časopis za decu
Poruka "Dijane Simić" roditeljima dece

- Ne moraju slike ići u časopis, mogu ih videti samo ja i čuvati ih u svojoj arhivi. Mi urednici težimo da imamo što više slika u arhivi, a novac ćete svakako dobiti.

Na ovu prevaru prvi su ukazali predstavnici udruženja "Lavice", koji pomažu žrtvama pedofila u regionu. Anita Papa iz ovog udruženja rekla nam je da se na desetine roditelja javilo i ukazalo na slučaj opasnog pedofila koji se predstavlja kao modna urednica.

MUP: Pratimo slučaj

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) kažu za Informer da prate slučaj "Dijane Simić", ali da do sada nisu imali konkretne prijave.
- Naše službe koje su zadužene sa tehnološki i sajber kriminal za sada nemaju prijave povodom pomenutog profila. Svakako, pratićemo dalja dešavanja kako kod nas, tako i u regionu - kažu u MUP.

- "Dijana Simić" je navodno iz Srbije, ali boravi u Francuskoj, i od osoba sa kojima stupa u kontakt traži da joj šalju fotografije dece, uglavnom devojčica, za koje je navodno spremna da plati čak i 8.000 evra! "Dijana" se svima predstavljala kao urednica modnih časopisa i profesorka biologije. Mame iz Srbije koje su nam se javljale dobijale su poruke poput "Ćerka vam je baš lepa", "Kada je slikaš, obuci joj kratku suknjicu i kratke čarape na nogama." Nakon što je nekoliko osoba koje su dobile ponudu da za novac fotografišu svoje dete sve prijavilo Fejsbuku, "Dijanin" profil je obrisan - kaže Anita Papa i napominje da je ovaj slučaj postao regionalni problem:

- S obzirom na to da situacija nije nimalo naivna i da su roditelji veoma zabrinuti, mi smo svakako obavestili srpsku policiju i poslali joj "skrinšotove" poruka sa Fejsa, pa ćemo videti da li će moći da se toj osobi uđe u trag. Takođe smo apelovali na sve koji su dobili poruke sa tog profila da ih iskopiraju i slučaj prijave policiji.

Naša policija mora odmah da reaguje i otkrije tog pedofila
Zlatko Nikolić, kriminolog

Kriminolog Zlatko Nikolić upozorava da srpska policija mora što pre da reaguje dok prve žrtve ne padnu u zamku lažne "blogerke".

- Ova pojava nije ništa novo i dobro je da ovakva udruženja poput "Lavica" uopšte postoje na društvenim mrežama kako bi roditelji, čak i deca, mogli brzo da reaguju. Sledeći korak treba da preduzme naše sajber-tehnološko odeljenje i da uđe u trag vlasniku ovog profila, iza kog se sigurno krije pedofil. Pedofilija u Srbiji spada pod krivično delo za koje je predviđena zatvorska kazna od šest meseci do 15 godina - kaže Nikolić.

Da su velika dostupnost interneta i društvenih mreža odlična podloga za ovakve opasnosti, ističe i sociolog i profesor sa Instituta društvenih nauka dr Neven Cvetićanin.

- Roditelji moraju da budu oprezni, ali i da kontrolišu svoju decu, jer takvi perverznjaci ne biraju ni način ni sredstvo za ostvarivanje svojih želja i fantazija. Zato apelujem na sve državne organe, ali i na mame i tate, da ozbiljno shvate problem pedofilije u našem društvu - smatra Cvetićanin.

"Dijana" bila aktivna i pre tri godine

Informer

Udruženju "Lavice" je znak za uzbunu bilo to što im se javilo nekoliko osoba koje su iste poruke, od iste osobe, i sa slikom istog dečaka, kog je predstavljala kao sina, dobile i pre dve-tri godine. Međutim, tada je "Dijana Simić" u kontakt sa ljudima stupala preko grupe "Mama mami pomaže".
- Tada se isto predstavljala, pokazivala sliku svog sina i tražila da joj šalju fotografije svojih devojčica, naravno, uz novčanu nadoknadu. Međutim, da stvar bude gora, slične poruke, u kojima je roditeljima nuđen novac za fotografije dece, poslate su i sa Fejsbuk profila pod imenima "Ana Nikolić", "Tijana Minić" - otkriva Anita Papa iz ovog udruženja.

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nada

pre 6 godina

Hapsiti manijaka i obesiti na banderu !!!!!!!!!!!!Roditelji paznja samo svojim znojem mozete zaraditi pare i ne upustajte se niusta !!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija