• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

27.05.2017

17:22

NOVI NERADNI DAN U SRBIJI!? Roditelji će moći da uzmu slobodan dan za rođendan deteta!

Društvo

NOVI NERADNI DAN U SRBIJI!? Roditelji će moći da uzmu slobodan dan za rođendan deteta!

Podeli vest

Ukoliko prođe celu proceduru, a uskoro će se naći pred Vladom, postaće deo zakona o radu i moraće da je poštuju sve srpske gazde

Roditelji u Srbiji dobijaće slobodan dan za rođendan svakog svog deteta sve dok ono ne napuni 15 godina – tu inicijativu pokrenuli su sindikati, a kako “Novosti” prenose, do sada ju je podržalo oko 70 odsto poslodavaca.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije Ranka Savić smatra da je ovaj predlog veoma dobar.

Shutterstock

- Smatram da radnici u Srbiji imaju veliki broj prekovremenih sati, i za to naravno nisu plaćeni, tako da nisam baš sigurna da će se gazde rado složiti sa tim. Nema poslodavaca koji danas dozvoljava odsustvo zaposlenih zbog radničkih sportskih igara, a da ne govorimo o pohađanju seminara ili sindikalnih škola - kaže Savić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 6 godina

... Smatram da radnici u Srbiji imaju veliki broj prekovremenih sati, i za to naravno nisu plaćeni, tako da nisam baš sigurna da će se gazde rado složiti sa tim... Baš me intersuje sa čim će se te novo-komponovane "gazde" složiti? Izgleda da ih najbolje slažu sačekuše na ulici, pa dospevaju u top-vesti.

dejan

pre 6 godina

falim te boze . predlog je na mestu pogotovu kako u danasnje vreme roditelji nemaju dovoljno vremena da budu sa svojom decom.

Zoran

pre 6 godina

Gazde taj dan neće platiti, a onda će lepo tražiti da se to nadoknadi u subotu ili nedelju i to takođe neće platiti. Pa zar nisu svi državni praznici i sve subote kod gazda obavezno radne, ali bez plaćanja kao deo obaveznog minimalca.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija