• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2017

20:24

DRŽAVA ĆE STIMULISATI UZGOJ JAGNIĆA ZBOG IZVOZA U KINU: Uskoro subvencije za poljoprivrednike uz pomoć klanice 'Marso grupe'!

Društvo

DRŽAVA ĆE STIMULISATI UZGOJ JAGNIĆA ZBOG IZVOZA U KINU: Uskoro subvencije za poljoprivrednike uz pomoć klanice 'Marso grupe'!

Podeli vest

Država će, posle potpisivanja sporazuma sa Kinom o izvozu jagnjetine u ovu zemlju, stimulisati uzgoj jagnjića u našoj zemlji

U saradnji sa klanicom "Marso grupe" iz Arilja subvencionisaće se poljoprivrednici koji uzgajaju jagnjad.

Subvencije će funkcionisati tako što će "Marso grupa" davati ovce poljoprivrednicima, dok će država uzgajivače jaganjaca nagrađivati i novčano, i to sa 2.000 dinara po svakom jagnjetu koje se donese u klanicu i 7.000 dinara po svakoj ovci.

Veći fond

Informer

Vlasnik "Marso grupe" Zoran Ivanović, čija klanica je lider na tržištu Srbije u plasmanu jagnjećeg mesa, rekao je za Informer da će se na ovaj način broj jaganjaca u Srbiji utrostručiti.

"Marso grupa" će svakom proizvođaču poklanjati ovcu, a država 2.000 dinara po svakom jagnjetu
Zoran Ivanović, vlasnik "Marso grupe"

- "Marso grupa" je apsolutni lider na polju jagnjećeg mesa. Međutim, kinesko tržište je veliko i zbog toga moramo da povećamo i broj jagnjadi i samim tim količine mesa. Naša firma će subvencionisati poljoprivrednike u Zlatiborskom okrugu da gaje jaganjce tako što ćemo im poklanjati ovce, oni će kasnije to vratiti u živim jaganjcima. Tako će stočni fond neprekidno rasti. Uz to država će svima koji budu hteli da uzgajaju jagnjiće davati subvenciju od 2.000 dinara za jagnje i 7.000 dinara za ovcu, i to kada ih dovedu u neku klanicu. Kada sve ovo bude zaživelo, moći ćemo da budemo konkurentni na tržištu Kine. Ako bude trebalo, "Marso grupa" je spremna i da proširi kapacitete - objašnjava Ivanović, koji je već predao kompletnu dokumentaciju za dozvole za izvoz na tržište Kine.

Bolje od malina

On tvrdi i da su poljoprivrednici prezadovoljni ovim subvencijama, kao i da je uzgoj jaganjaca unosniji biznis od gajenja malina, koje su svako malo na udaru grada.

- Već sada ima mnoštvo pozitivnih reakcija od strane poljoprivrednika. Ovim subvencijama podržaćemo veliki broj porodica da počnu da uzgajaju jagnjiće i tako ćemo znatno smanjiti nezaposlenost. U zlatiborskom kraju se najviše gaje maline i drugo voće, ali njih često uništava grad, pa ljudi polako shvataju da je gajenje jaganjaca mnogo bolji biznis i nema rizika da vam propadne sve što ste cele godine radili - savetuje Ivanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

Dobro je da smo se malo opametili. Jos kad narod oseti da tu ima para (da ih ovaj klanicar ne zakolje tako sto im ne plati) da ko fo sad ne izvisi, ima da radimo da sve prsti. Za sada pohvale plan. Drzava da drzi na oku ovog klanicars, jer ce po obicaju sigurno da nas lrevari i pokrade

stanko

pre 6 godina

ja sam zainteresovan za uzgoj ovaca na obroncima fruske gore u novom slankamenu kako da stupim u kontakt?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija