• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijajavlja

01.06.2017

17:12

(VIDEO) SPASAO JE DVOJE DECE IZ NABUJALE REKE, A ONDA GA JE VODA ODNELA: Dragan je u Italiji je heroj, a Srbi nisu ni čuli za njega!

Društvo

(VIDEO) SPASAO JE DVOJE DECE IZ NABUJALE REKE, A ONDA GA JE VODA ODNELA: Dragan je u Italiji je heroj, a Srbi nisu ni čuli za njega!

Podeli vest

Ovo je istinita priča o čoveku velikog srca, tridesetjednogodišnjem zidaru Draganu Ciganu iz Republike Srpske, koji je žrtvovao svoj život da bi spasao tuđu decu

Kao i mnogi drugi iz naših krajeva Dragan odlazi u Italiju, gde je živeo bez svoje porodice, žene i dvoje dece, kako bi zaradio novac da im pruži normalan život.

Dragan nije ni sanjao šta ga čeka, kada je sa sestrom, njenom porodicom i kolegom Marokancem Rahidom otišao na plažu.

Na toj posećenoj turističkoj destinaciji Dragan je bio zamišljen i pospan, dok se svuda okolo čuo žagor dece i ljudi. Međutim, trgli su ga krici dece koja su dozivala u pomoć. 

Video je kako su rečni brzaci gutali dečja tela, noseći ih u duboke virove prema moru. Iako je bio slab plivač, Dragan se nije mnogo razmišljao, skočio je u vodu i uz mnogo muke i truda, uspeo da dopliva do dece, koja su se davila.

Zgrabio ih je i poslednjim atomima snage uspeo da izvuče do obale, u čemu mu je u zadnjem trenutku pomogao kolega Rahid.

Dok se odvijala drama na obali je bio tajac. Najčudnije je bilo da niko od prisutnih, pa čak ni spasioci i roditelji mališana, nisu krenuli da pomognu u spašavanju.

Printskrin

Nepomično su stajali i posmatrali Draganov herojski čin.

Dragan Cigan je spasao sedmogodišnjeg i desetogodišnjeg dečaka.

Deca su bila na sigurnom, ali je voda povukla iznemoglog spasioca i slabog plivača.

Dragan Cigan je spasavajući dvoje tuđe dece od sigurne smrti, ostavio svoje dve ćerke bez oca.

Njegovo telo je pronađeno narednog jutra. Iza Dragana su ostala sećanja na podvig u kojem je izgubio život.

Printskrin

Ovaj požrtvovani i hrabri čovek je postao italijanski heroj, jer je žrtvovao svoj život za najplemenitiji cilj. Odlikovan je najvišim italijanskim civilnim priznanjem "Zlatnim ordenom časti" i "Spomenicom za nezapamćeno herojstvo i humano delo".

Zbog ovakvog velikog čina hrabrosti, Dragan je dobio svoju ulicu u Italiji, a njegove ćerke su dobile stipendije i stan u Italiji.

Cela Italija zna ko je Dragan heroj, dok u našim krajevima nije dobio veliku medijsku pažnju. Njihov gubitak ništa ne može zameniti.

Ali Dragan dokazuje, da još uvek postoji neko, ko bi svoj život dao za druge i vreme je da se ova priča proširi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 6 godina

Herojski cin. Na zalost u Srbiji su retki mesiji koji pisu o herojima o pametnim, uspesnim, pozrtvovanim ljudima. Angazuju se neki vajni analiticari koji pricaju bajke a niko ne barata konkretnim pokazateljima i dokazima.\nPise se o probisvetima, fukarama, prevarantima, imaocima laznih diploma kao struxnjacima i vestacima.\nA oni koji inaju rezultate se ismevaju i pljuju.\nBio bi red da Informer pokrene akciju IDEJU PRETVORIMO U PROJEKAT ZA SRBIJU i da se onda to salje i da se svako moze predstaviti sa najvise 3 ideje i projekta za preporod Srbije.\nKao nagrada da vode projekat ako zele i profit od 1% koji projekat napravi ako se sprovede i autorsko pravo nad idejom.\nSiguran sam da bi ste ovakvom akcijom pokrenuli Srbiju i sve isokirali jer mnogima je stalo do licnog ali ne i do Srbije.\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija