• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

04.06.2017

18:48

(VIDEO) PUTIN: SRPSKU NIKO NE SME DA DIRA: Dodik otkrio šta mu je rekao predsednik Rusije, NATO sada može samo da mrzi Banjaluku!

Društvo

(VIDEO) PUTIN: SRPSKU NIKO NE SME DA DIRA: Dodik otkrio šta mu je rekao predsednik Rusije, NATO sada može samo da mrzi Banjaluku!

Podeli vest

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je rekao prvom čoveku Republike Srpske da će Moskva u spoljnoj politici zadržati iste stavove i braniti međunarodno pravo, a samim tim i međunarodni subjektivitet Republike Srpske

  

Putin i Dodik razgovarali su u Sankt Peterburgu o razvoju saradnje Rusije i Srpske, te konstatovali da je to u obostranom interesu. Sastali su se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, navodi agencija Tass.

Prati šta se dešava u RS

Veoma mi je drago što sam imao priliku da se sretnem s predsednikom Putinom, da popričamo o našim aktivnostima i projektima. Informisao sam ga o razvoju situacije. On je rekao da je zadovoljan razvojem projekata u Republici Srpskoj, naveo je Dodik.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je odličnim susret u Sankt Peterburgu sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata u Srpskoj.

PRAVOSLAVNA KONFEDERACIJA NA BALKANU, ZAŠTO DA NE? Stiven Mejer tvrdi da Srbija, RS, Crna Gora i Makedonija mogu biti zajedno!

Dodik je za rusku agenciju Sputnjik rekao da je razgovor sa Putinom bio sadržajan, srdačan i odličan, te da je reč o sastanku u kontinuitetu.

Putin je rekao predsedniku Srpske da će Ruska federacija, u spoljnoj politici, zadržati iste stavove i braniti međunarodno pravo, a samim tim i međunarodni subjektivitet Republike Srpske.

- Znamo da je Rusija na različitim globalnim i na multilateralnom nivou, uvek bila na strani međunarodnog prava i da je to pravo veoma principijelno upražnjavala i nije dozvolila nikakve stereotipe, kao što su oni koji su se širili godinama o Srpskoj, o navodnoj stalnoj krivici, dežurnom krivcu i mnogo čemu drugom - naglasio je Dodik.

TRAMP ĆE DOZVOLITI UJEDINJENJE SRBIJE I SRPSKE?! Šokantna procena bosanskih obaveštajaca podigla region na noge!

Dodik je rekao da je Putina informisao i da je počela izgradnja Srpsko-ruskog pravoslavnog centra u Banjaluci, koji će imati rusku crkvu i sadržaje gde se mogu odvijati obrazovni, izložbeni i drugi sadržaji, organizovati razgovori.

Predsednik Srpske je dodao da se zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koji se pokazuje na svim multilateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, kao što je u Savetu bezbednosti UN, kada je reč o izveštajima o BiH.

- Tamo se prezentuju činjenice, a ne održavaju se stereotipi koji u sebi sadrže netačne podatke. U svakom slučaju, razgovarali smo i o impresijama samog foruma ovde u Sankt Peterburgu, i naravno, bilo je prilike da mu se zahvalim na pozivu da učestvujem. Ovo je deseti put u kontinuitetu da sam na jednom ovako značajnom skupu - rekao je Dodik.

Dodik se zahvalio Putinu na principijelnom stavu Rusije koji se pokazuje na svim multilateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, kao što je u SB UN, kada je reč o izveštajima o BiH

Predsednik Dodik razgovarao je i sa predsednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vječislavom Makarovim, generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, potpredsednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom i savetnikom predsednika Ruske Federacije za ekonomske poslove Sergejom Glazjevim.

- Republika Srpska je na Međunarodnom ekonomskom forumu dobro predstavljena i postaje sve vidljivija u svetu - izjavio je predsednik Srpske.

Dodik je naveo da Srpska zadržava pažnju važnih ljudi u Rusiji i da je to za nju veoma važno.

RUSIJA OSVAJA SRPSKU I SEVER KOSOVA: Osvedočeni srbomrzac Danijel Server POZIVA NA RAT najnovijom TEORIJOM ZAVERE!

- Za Republiku, koja je okružena sa dosta problema vezanih za svoj politički status u samoj BiH i u poimanju drugih, pre svega Zapada, veoma je važno da ovde bude na pravi način predstavljena - rekao je predsednik Srpske.

Printskrin

Predsednik Srpske je naglasio da je tokom posete Rusiji i učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarano o brojnim privrednim pitanjima i saradnji sa ruskim kompanijama.

RUSKI ISTORIČAR OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Jelcin je IZDAO SRBE, zna se ko ga je na to NAGOVORIO!

- Razgovarali sa predstavnicima "Zarubežnjefti" i ponovo je ojačano naše uverenje da zajednička saradnja, vezana za Rafineriju ulja i nafte i distributivni sistem naftnih derivata, ima šansu da se razvija i da nema nagovešataja da bi taj sistem mogao biti ugrožen, kako to neki spekulišu - zaključio je Dodik.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zvezda

pre 6 godina

А Путин се само смешка, браво Миле легендо, живела Српска, Србија и Русија!!!

ČITATELJKA

pre 6 godina

RUSIJA NEMA PRAVO I NE MOŽE DA ODLUČUJE O SUDBINI R. SRPSKE, zato što nije jedna od potpisnica mirovnog sporazuma u Dejtonu. Potpisnice su: Federacija BiH, Amerika, Srbija, Hrvatska i Francuska.

Cile

pre 6 godina

Treba Rusima dozvoliti da imaju bazu kod nas sa svim mogucim raketicama da se malo Zagreb I Sarajevo smiri a i Nato da vise ne laprdaju svasta hitno to odraditi to i Srbija isto oko Vranja ima mesta Ruska baza sa lansirnim rampama pa posle da cujem albance sta ce reci .

Danilo

pre 6 godina

Rusija i Kina su prijatelji srbskom narodu. Nadam se da će pomoći Republiku Srbsku da i ekonomski ojača. Dijaspora i svi Srbi na svetu morali bi takođe da pomognu Republici Srpskoj, jer ona je naveća nada opstanka srbskog naroda na ovim prostorima.

Jugo 55

pre 6 godina

Nas i Rusa 300miliona neko rece u prvom redu,koliko znam rusa nema ni 149miliona od toga samo u Moskvi 10 miliona zivi Muslimana, 4,7 miliona Katolika preko 3 miliona Kineza itd ostali nacija,Srbija jedva dosteze 7 miliona sa svim nacijama u drzavi i van nje 300 miliona je duplo od onoga sta je istina.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija