• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

05.06.2017

11:07

(VIDEO) UDES, KOJI UDES!? Ugruvani Kusta IGRA FUDBAL ZA SRBIJU!

Društvo

(VIDEO) UDES, KOJI UDES!? Ugruvani Kusta IGRA FUDBAL ZA SRBIJU!

Podeli vest

Srpska umetnička reprezentacija, Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestra" održali su sinoć u Moskvi fantastičan koncert u okviru Fudbalsko-muzičkog festivala "Art fudbal", a već danas u 14 sati očekuje ih druga utakmica Prvog kola Svetskog prvenstva za umetnike protiv Slovenije

 

U meč sa Slovencima, srpska selekcija, koju predvodi čuveni fudbalski trener Milan Živadinović, ulazi oslabljena za jednog igrača, pošto je pevač grupe "Leksington bend" Bojan Vasković povređen na prethodnoj utakmici sa Italijanima.

Vasković će do kraja turnira srpski tim bodriti sa klupe, ali će se našoj reprezentaciji danas na terenu pridružiti i Emir Kusturica.

Kusturica je u Moskvu stigao u nedelju i to mu je prvo pojavljivanje u javnosti posle saobraćajne nezgode koja se dogodila u četvrtak veče na putu Ljig-Beograd. Slavnog režisera je srpska umetnička reprezentacija, koju čine glumci, pevači, muzičari i bivši fudbaleri, dočekala uz burne ovacije.

Iako ugruvan Kusturica je u Moskvi održao fantastičan koncert, a obećava i da će danas na terenu pružiti maksimum.

Oduševljena moskovska publika uživala je uz pesme benda, pevajući sa Kusturicom refrene pesama iz njegovih filmova.

Vrhunac koncerta je bio kada je na binu sa Kustom izašla i cela srpska umetnička reprezentacija, koja je uz pesmu "Bubamara" napravila pravu žurku na sceni, na oduševljenje publike.

Pre Kusturičinog koncerta, na istoj sceni nastupili su i srpski "art fudbaleri", koji su pred Moskovljanima priredili koncert za pamćenje. Počeli su pesmom "Pukni zoro", a završili - "Vidovdanom".

Međunarodni fudbalski i muzički festival "Art fudbal" održava se po 10. put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja humanitarnog karaktera.

Održava se u okviru projekta "Pod zastavom plemenitosti", sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje teško bolesne dece.

Na ovom festivalu učestvuju reprezentacije 16 zemalja koje kroz muziku, kulturu i sport predstavljaju svoje zemlje.

Koncert koji je u Moskvi održao srpski tim takođe je takmičarskog karatkera, a rezultati će biti poznati 12. juna, poslednjeg dana takmičenja, kada će se igrati i završna utakmica, dok će fudbalsko finale biti održano dan ranije.

Očekuje se da se srpskoj reprezentaciji danas pridružiti i glumac Miloš Biković, koji će najverovatnije naš tim bodriti sa tribina. Kako bi pružio moralnu podršku srpskoj ekipi u Moskvu je stigao i fudbaler Predrag Govedarica, koji trenutno igra u Kazahstanu.

Ove godine za titulu šampiona sveta u Moskvi bore se selekcije Srbije, Argentine, Velike Britanije, Mađarske, Izraela, Italije, Kazahstana, Južne Koreje, Holandije, Paragvaja, Poljske, Rumunije, Slovenije, Turske, Estonije i, naravno, domaćina - Rusije.

Srpsku umetničku reprezentaciju čine: glumac Andrija Kuzmanović (kapiten), reditelj Emir Kusturica, glumac Aleksandar Radojičić, glumac Viktor Savić, pevač Leksington benda Bojan Vasković, glumac Nikola Glišić, glumac Marko Gizdavić, muzičar MVP Bane Lalić, muzičar Jovica Gigović, di džej i pisac Danjel Čehranov, reper Marko Đurovski, pevač i TV voditelj Milan Mitrović, glumac Miloš Petrović, producent Mirko Radenović, reditelj Igor Miljković, glumac Lazar Đukić, glumac Luka Tabašević, bivši fudbaleri Miodrag Anđelković, Rajko Šarić i Đorđe Vlajić i drugi.

Uprvoj utakmici Prvog kola SP u fudbalu za umetnike srpska reprezentacija je savladala Italiju sa 4:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dušan

pre 6 godina

Kusta predstavlja Srbiju na način za primer mnogima,od umetnosti pa nadalje ....\n

zora vukasinovic

pre 6 godina

kao po obicaju dr nele odradio koncert za desetku.prijatelj od davnina kusta mu poslije koncerta obacao roleks sa jednim dijamantom.tri bi bilo vec previse zar ne?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17