• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MOS/Informer.rs

05.06.2017

19:17

(VIDEO) SPECIJALCI IZ SRBIJE, RUSIJE I BELORUSIJE UDARAJU NA TERORISTE: Brest će se tresti narednih osam dana!

Društvo

(VIDEO) SPECIJALCI IZ SRBIJE, RUSIJE I BELORUSIJE UDARAJU NA TERORISTE: Brest će se tresti narednih osam dana!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske desantne trupe stigle u beloruski grad Brest kako bi učestvovale na zajedničkim rusko-srpsko-beloruskim protivterorističkim vežbama od 6. do 14. juna

- Deo 76. desantnog diviziona stigao je iz Pskova u Brest na zajedničke taktičke vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2017" u kojima učestvuju oružane snage Rusije, Belorusije i Srbije. Na železničku stanicu Brest stiglo je više od 300 padobranaca sa standardnim naoružanjem, 24 oklopna vozila i više od 10 jedinica motornih vozila - rekao je komandant vojne vežbe pukovnik Aleksej Sgibnev.

Putinova elitna jedinica

Pored pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije, na vežbi ce učestvovati i 38. Gardijska vazdušno desantna brigada beloruske vojske, stacionirana u Brestu, i 76. Gardijska vazduljno-desantna brigade ruske vojske, stacionirana u Pskovu.
Ta jedinica predvodila je rusku intervenciju na Krimu. Za "uspešno izvršavanje vojne operacije" i "hrabrost i heroizam" tokom te misije, predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao ih je 18. avgusta 2014. ordenom Suvorova, jednim od najviših vojnih odlikovanja.
Pored toga, ova ruska jedinica ima bogato borbeno iskustvo, pošto je posle raspada Sovjetskog Saveza učestvovala i u borbama u Pridnjestrovlju, Čečeniji i Južnoj Osetiji.

Vežba specijalnih jedinica tri vojske, među kojima je najpoznatija ruska, koja je predvodila intervenciju na Krimu, biće održana na jednom od najvećih poligona beloruske vojske  "Brestskij", u blizini grada Bresta, kao i na jednom delu reke Muhavec.

(VIDEO) RUSI NE MOGU BEZ VOJSKE SRBIJE: Imamo mnogo šta da pokažemo i od koga da naučimo!

Glavni cilj zajedničke vežbe oružanih snaga tri zemlje bice sprovođenje specijalnih operacija u borbi protiv terorizma.

Moskva je saopštila da će u vežbama učestvovati više od 300 vojnika, opremljenih malokalibarskim oružjem, iz ruske gardijske udarne vazdušne divizije sa sedištem u Pskovu. Oni će tokom vežbi koristiti i 24 vojna vozila.

(VIDEO) TAHION NAD PASULJANSKIM LIVADAMA! Ovo je najsavremenija ruska bespilotna letelica!

Planom vežbovnih aktivnosti predviđeno je uvežbavanje prevoženja borbenim vozilom uz savlađivanje vodene prepreke, padobranski desant, savlađivanje vodene prepreke desantnim čamcima, spuštanje po užetu iz helikoptera, kao i dnevna i noćna gađanja iz ličnog naoružanja.

- Tokom vežbi, ruske trupe će biti opremljene pešadijskim borbenim sistemom 'Ratnik', dok će posade borbenih vozila imati zaštitna odela 'Kauboj' - saopštila je vojska.

Tanjug

Rusi i Belorusi u Srbiji

Multinacionalna vojna vežba "Slovensko bratstvo 2016" održana je prošle godine u Srbiji i na njoj je učestvovalo 212 pripadnika vojske Rusije, 56 vojnika Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije. Održana je na poligonima Vojske Srbije Oreljac i Pasuljanske livade i na aerodromima Kovin i Batajnica.
Vojnici su vežbali specijalni i helikopterski desant, izviđanje i uništavanje terorističkih položaja, artiljerijsku pripremu i vazduhoplovnu podršku napadu, sprečavanje bekstva terorista... 
Na toj vežbi korišćeno je više letelica, među kojima su bile i bespilotne, a padobranci su iskakali i iz oklopna vozila,

Ministarstvo odbrane Srbije saopštava da će naši vojnici zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Belorusije i Ruske Federacije do 11. juna će uvežbavati različite segmente vežbe, radi priprema za njenu konačnu realizaciju od 12. do 14. juna.

(VIDEO) SRPSKA VOJSKA PONIZILA NATO: Tako nešto nikad i nigde nisu doživeli!

Vežba "Slovensko bratstvo 2017" predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije, započete izvođenjem vežbe "Srem 2014", koja je realizovana na poligonu "Nikinci". 

SRBIJA SPREMA 1.500 RAMBO RATNIKA: Vojna jedinica najboljih specijalaca moći će u svakom trenutku DA SPREČI UDAR NA NAŠU ZEMLJU!

U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom "Slovensko bratstvo 2015" i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestvovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije. 

Prošle godine, trilateralna vežba "Slovensko bratstvo 2016" je izvedena na našoj teritoriji. Prva vežba tri vojske pod ovim nazivom odrćana je 2015. u okolini Krasnodara.

Brest je grad u kome je pisana istorija 20 veka

Tokom jednog od pripremnih susreta u Belorusiji, general-major Vadim Denisenko kazao je da mu je drago što će se vežba održati baš u blizini Bresta, zbog istorijskog značaja tog grada. 
U tom gradu u martu 1918. potpisan je Brest-litovski mir kojim je, posle Oktobarske revolucije, okončan sukob sovjetske Rusije i centralnih sila. 
Taj grad je tokom Drugog svetskog rata bio jedan od prvih koje je napala Nemacka.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Taras Buljba

pre 6 godina

ЖИВЕЛА СРБИЈА, РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА!!!

BorisDe

pre 6 godina

Ajde još Grčku u tu uniju i Armeniju i to je to. Živeli!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija