• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.06.2017

13:16

MINISTAR STEFANOVIĆ SA OSNOVCIMA: Nadam se da vam pomoć vatrogasaca neće biti potrebna, ali svakako vas moramo naučiti kako oni rade!

Društvo

MINISTAR STEFANOVIĆ SA OSNOVCIMA: Nadam se da vam pomoć vatrogasaca neće biti potrebna, ali svakako vas moramo naučiti kako oni rade!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas osnovcima u Zemun Polju, prilikom predstavljanja projekta „Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda“, da je cilj Ministarstva da ih edukuje o postupanju u slučaju elementarnih nepogoda, ali i o drugim opasnostima, poput narkomanije i nasilja

Ministar je đacima Osnovne škole „Ilija Birčanin“ predstavio pripadnike vatrogasno spasilačkih jedinica, koje, kako je naveo, lako mogu prepoznati po karakterističnim uniformama i vozilima koje koriste u svom radu.

Ukazavši da današanje predavanje osnovcima treba da pokaže šta vatrogasci rade i kako postupaju, Stefanović je izrazio nadu da se u životu neće često susretati sa situacijama u kojima će im takva pomoć biti potrebna. 

MUP/PROMO

- Ja se nadam da će njih biti što manje, ali mi hoćemo da vi dobijete znanje i zato će u narednom periodu zajedno sa vama naši instruktori iz policije, vatrogasci i pripadnici drugih jedinica MUP-a, razgovarati o tome kako da sprečimo nasilje, kako da sprečimo distribuciju droge, kako da se bolje borimo protiv požara, poplava, kao i šta vi treba da radite u tim situcijama - poručio je Stefanović. 

MUP/PROMO

Prema njegovim rečima, vatrogasci pomažu u mnogim situacijama, a ne samo kada dođe do požara, već i do poplava i zemljotresa. 

Stefanović je đacima Osnovne škole “Ilija Birčanin” predstavio edukativne plakate, brošure i materijale, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo uz pomoć organizacije Karitas i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a koji će im približiti način postupanja u vanrednim situacijama.

MUP/PROMO

- Borba protiv elementarnih nepogoda i vanrednih situacija jednako je važan aspekt kao i borba protiv narkomanije i sprečavanje nasilja - zaključio je Stefanović. 

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić zahvalio se organizaciji Karitas i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na pomoći oko izrade plakata i poručio deci da je važno da nauče pravila koja su na njima. 

- Ovo što piše na ovim plakatima može vam spasiti život. Ako ovo dobro naučite možete da korigujete i vaše tate i mame, da se ponašaju u skladu sa ovim - rekao je Marić. 

MUP/PROMO

Pripadnici Sektora za vanredne situacije osnovcima su objasnili kako da se ponašaju u slučaju elementarnih nepogoda i ukazali im na rizike koje oni nose. Deca su mogla da vide pokaznu vežbu gašenja požara uz pomoć pene i evakuacije ugroženih ljudi, a mališani su imali priliku i da učestvuju u takmičarskoj vežbi „Obaranje meta“ uz pomoć pumpe za vodu. 

Izjavu ministra Stefanovića i pokrivalice možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija