• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

20.06.2017

16:02

NATO OTIMAČINA BOSNE: Dodik poručio da SRPSKA NEĆE DOZVOLITI učlanjenje zemlje U ZAPADNU VOJNU ALIJANSU!

Društvo

NATO OTIMAČINA BOSNE: Dodik poručio da SRPSKA NEĆE DOZVOLITI učlanjenje zemlje U ZAPADNU VOJNU ALIJANSU!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik poručuje da nijedan predstavnik Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, od srpskog člana Predsedništva pa naniže, nema mandat da forsira put BiH u NATO, a u ime Srpske

Na pitanje Srne da prokomentariše današnji sastanak delegacije BiH, koju predvodi predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a Roz Gotemeler u Briselu, Dodik je rekao da su Ivaniću stavovi Srpske poznati, te da veruje da će se u okviru njih i kretati.

PREKRAJANJE GRANICA - RECEPT ZA HAOS NA BALKANU: Evo šta Amerikan Interest piše o situaciji u regionu!

- Članstvo u NATO je dobrovoljno. U BiH ne postoji konsenzus o pristupanju BiH tom savezu i taj stav je verovatno poznat i čelnicima NATO-a. U Republici Srpskoj postoji konsenzus svih partija, uključujući i partije iz Saveza za promene, da mi nećemo dati saglasnost za NATO integracije BiH, čime bi postavili granicu tog saveza na Drini - istakao je Dodik.

On je rekao da se Republika Srpska protivi ideji da odluku o članstvu u NATO donose političke elite, te naglasio da to treba da učini narod na referendumu.

NATO KRENUO NA REPUBLIKU SRPSKU: U toku je nasilno otimanje vojne imovine, Banjaluka poručuje da to NEĆE DOZVOLITI

- Na taj čin nas posebno obavezuje činjenica da je NATO savez ne tako davno bombardovao našu zemlju i naš narod i da samo taj narod može da kaže da li ćemo ići u pravcu NATO integracija ili ne - istakao je predsednik Srpske.

On je ponovio da Republika Srpska podržava dijalog sa svim međunarodim organizacijama i savezima, uključujući i NATO, samo što nikada neće podržati da na prevaru ili silu bude ugurana u članstvo u tom savezu.

Reuters

- Knjiženje perspektivne vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH je protizakonotio i protivustavno i Republika Srpska će iskoristiti sve pravne i političke mehanizme da zaustavi nasilje nad Ustavom. Uvereni smo da ni NATO savez ne želi da vidi BiH u svom članstvu ako bi do tog statusa došla koristeći nezakonite i neustavne aktivnosti, varajući pri tom pola države - istakao je Dodik.

DODIKOV ODGOVOR SAD TRESE REGION! BIH JE PROPALA DRŽAVA I NIJE ZEMLJA MUSLIMANA: Biće referenduma ako nastavite da nas maltertirate!

Naveo je da predstavnici NATO-a moraju da znaju da ovo što se pokušava uraditi preko Pravobranilaštva, a u vezi sa imovinom predstavlja nagrublje kršenje Ustava BiH.

Dodik je poručio da Srpska ostaje partner Alijansi u borbi protiv terorizma i na ostalim bezbednosnim izazovima koji se eventualno mogu ukazati i bez formalnog članstva u tom savezu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lilit

pre 6 godina

Ako sutra AV počne sa uvođenjem Srbije u NATO, i ti ćeš da promeniš mišljenje (kao i uvek)!!!! Nemate vi političari dostojanstva, već samo lične, sitno-jajarske, interese....

petar

pre 6 godina

zapad pravi lazni plan da bi Nato \nsilom usao u Republiku srpsku.\n

vlada

pre 6 godina

...."Dejton" to ne predvidja, pogotovo što su Srbi "devedesetih" i bombardovani u Bosni od NATO saveza! Potpuno legitimna Dodikova odluka!

DEDA RAKA

pre 6 godina

Cepnuo im Mile istinu u lice, al se ipak bojim neke izdajice ! Da se narod pita svima je to jasno, al' mutljage mute vodu - da ne bude kasno! Neznaju ameri šta znači reč - INAT !

DEDA ALEKSA

pre 6 godina

MILORADE PREDSEDNICE NEDAJ DOMOVINU SRPSKU SVOJU OLOSU BELOSVETSKOM,DA AKO I OVAJ NAS ZVALAVI OD TEBE NESTO NAUCI KAKO SE BRANI I CUVA SVOJA ZEMLJA,NEGO SRBIJA NJEMU NIJE DEDOVINA PA ZATO SE LIZ SA YENKIMA.ZIV BIO STO GODINA MILORADE DAJ BOZ DA POSTANES USKORO PREDSEDNIK SVIH SRPSKIH ZEMALJA SAMO U TEBE I BOGA VERUJEMO I MAJKU RUSIJU,ZIVEO NAM STO GODINA.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija