• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

22.06.2017

16:19

TRAMP OBNOVIO SANKCIJE SRBIMA JER SU PRETNJA PO SAD NA BALKANU: Prvi na listi je Predsednik Srpske Milorad Dodik!

Društvo

TRAMP OBNOVIO SANKCIJE SRBIMA JER SU PRETNJA PO SAD NA BALKANU: Prvi na listi je Predsednik Srpske Milorad Dodik!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Trump produžio je sankcije vezane za Balkan. Reč je uglavnom o Srbima zbog njihovih aktivnosti u regionu, a koje, po Vašingtonu, i dalje predstavljaju "neobičnu i izuzetnu opasnost po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Sjedinjenih Država", navodi se u saopštenju

Predsednik Donald Tramp izdao je izvršni nalog za produženje sankcija vezanih za Balkan kako bi se suprotstavio trenutnoj pretnji po američku nacionalnu bezbednost, navodi se u saopštenju Bele kuće.

- Akcije osoba koje prete miru i međunarodnim naporima na stabilizaciji zapadnog Balkana, uključujući akte ekstremističkog nasilja i opstrukcionističke aktivnosti i dalje predstavljaju neobičnu i izuzetnu pretnju po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Sjedinjenih Država - rekao je Tramp.

Apsurdno je da Donald Tramp produžuje sankcije zbog navodnog sprečavanja implementacije Rezolucije 1244, jer je u najvećoj meri srečavaju upravo SAD

Trampova naredba produžuje za još godinu dana sankcije koje je 26. juna 2001. godine izrekao bivši predsednik Džordž Buš.

CIA NATERALA ALIJU DA POTPIŠE DEJTON: Zapretila mu da će BiH prepustiti Srbima!

Naredba se objavljuje u Federalnom registru, a potom će biti prosleđena Kongresu SAD.

Buš je izrekao sankcije kao odgovor na "napore da se spreči implementacija Dejtonskog mirovnog sporazuma" u državnoj zajednici Republike Srpske i Federacije BiH, kao i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu.

S druge strane, apsurdno je da Donald Tramp produžuje sankcije zbog navodnog sprečavanja implementacije Rezolucije 1244, jer je u najvećoj meri srečavaju upravo SAD.

RUSKI ISTORIČAR OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Jelcin je IZDAO SRBE, zna se ko ga je na to NAGOVORIO!

SAD su prve odustale od sprovođenja Rezolucije jer su prve priznale samoproglašeno Kosovo i terorističku organizaciju za "legitimnu" vlast u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija. Takođe nisu dozvolile povratak dela snaga Vojske Jugoslavije, kao i vraćanje prognanog srpskog stanovništva...

Tanjug

Na listi se nalazi odnedavno i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, zbog optužbi da navodno ugrožava implementaciju Dejtonskog mirovnog ugovora.

Na osnovu Bušove odluke formirana je "crna lista" osoba i organizacija s kojima je američkoj vladi i kompanijama zabranjeno sarađivati te kojima se u SAD-u blokiraju imovina i novčane transakcije

Podsetimo se takođe, upravo su SAD prve počele sa kršenjem Sporazuma, te počele nasilno, putem NATO snaga da ubijaju civile, prete stanovništvu i domaćim vlastima, smenjuju predsednike, visoke funkcionere, te donose zakone po svojoj volji na teritoriji državne zajednice Republike Srpske i Federacije BiH. 

MILOŠEVIĆEV TUŽILAC BI DA NAM MENJA ISTORIJU: Džefri Najs tražio MILION EVRA za napad na Srbiju!

Takođe su nasilno počele da ukidaju ovlašćenja Republike Srpske i prenose na nivo državne zajednice, mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma i njegovih odredbi.

Na osnovu Bušove odluke formirana je "crna lista" osoba i organizacija s kojima je američkoj vladi i kompanijama zabranjeno sarađivati te kojima se u SAD-u blokiraju imovina i novčane transakcije.

APphoto

Na listi se nalazi oko stotinu osoba koja je iz godine u godinu dopunjavana. Na ranije objavljenoj listi su, između ostalih, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Sonja Karadžić-Jovičević, Momčilo Krajišnik, Ljiljana Zelen-Karadžić, Darko Mladić, Aleksandar Karadžić, Milovan Bjelica, Ljubomir Borovčanin, Stojan Župljanin, Mladen Župljanin, Pavle Župljanin i mnogi drugi Srbi... 

Naknadno su na listu dodavana imena, većinom političara i porodica haških optuženika. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

..."Узалуд беху...Све наде моје...Узалуд се надах...да ћеш..." итд.итд. И после: " Клинтонових. "... - "Клинтон"...!! Помислио сам: Америка ће коначно пронаћи своју праисконску - демократску душу...?! Са којом је изборила своју: НЕЗАВИСНОСТ и ОСЛОБОДИЛА РОБЉЕ...!! Кад оно "цврц"...реакционарна америчка Буржоазија,данас маршира незадрживо путем... - ФАШИЗМА...!! Још им фали само... - Кукасти Крст...!!

blagoje supic

pre 6 godina

nasih drzavljana nema na ovoj listi,ako se ne varam.duplo ne pikam jer da se pika nebi bio preds. dodik na ovoj listi.

Laza Lazarević

pre 6 godina

Tek toliko da se zna ... Ne znaju njihovi predsednici ni gde je Balkan ... Politiku Balkana vode treći sekretari drugog podsekretara zamenika američkog ambasadora ... Zato treba biti dobar sa njihovim kuvarima , spremačicama i domaćim ljubimcima ... da im se svidimo što više ... naši političari su baš super talentovani u tome ... snaći će se ... !!!

Mara

pre 6 godina

E,jadnice,pojma ti nemas ni o cemu, samo su ti tutnuli ispod nosa i rekli,to mora da potpises.Svi dugi vode drzavu umesto tebe i takav haos je unapred isplaniran.\n

DEDA RAKA

pre 6 godina

Ma, nisu oni pretnja bezbednosti Amerike, ali SMETNJA interesima a to je još gore - ne moće da se pljačka bez krivice. Pa, oni su potencirali PRIVATIZACIJU (u daljen tekstu čitaj "PLJAČKA") i uvodjenje kapitalizma.

BorisDe

pre 6 godina

Neka vise puse nasu hriscansku SRBSKU karu. Dosta vise, da svako od ovih anglosaksona/germana i njihovih vazala umislja da moze da nam komanduje i da nas porobi. Srbin ne podnosi autoritet, svako ko je zeleo da nametne autoritet Srbinu, dobio je ono sto mu pripada. Mozete da probate da nas unistite, koliko nas ima po svetu ima da vam vratimo sve 10x puta gore, molit cete da prestanemo i da se ta Srpska kletva zaustavi. Ne zajebavajte se sa Slovenima hriscanima!

mosad

pre 6 godina

pogledni istinito SAD menja politiku u balkan a osebeno vo korist srbije

Cile

pre 6 godina

Ta Americka administracija konacno treba da dobije samar Rusi sta cekaju sa tim smradovima to nije zemlja to su mondtrumi kor trba otpisati i proterat sa naseg prostora a to trebaju Rusi da uradedati im 24 sata da napuste nas prostor inace dolaze i opkoliti ih pa da vide skim imaju posla smradovi .

CICKA

pre 6 godina

"Необична претња Америци" од стране Србије , то се зове криминално манипулаторска политичка бајаги параноја , то је висока политика САД . Чист криминал .Плаше се никога , нема ни државе које се плаше . ни једне ни друге па ко кога треба да се плаши .

Anarhista

pre 6 godina

По мојој анализи, ми Срби смо највећи тупавци у комплетној галаксији. Свако има интерес, па и Марсовци, само је то код нас непознат појам. Што се тиче Трампа, па ми можемо и Светог Лазара скинути са небеса, и ставити га у белу кућу. Убрзо би видели и другог анђела.

dejan

pre 6 godina

e moj anarhisto pa bar zbog svoga imena bi trebalo da znas da zivis u zemlji u kojoj je zelja za zadovoljenjem licnih interesa direktno srazmerna visini polozaja koji zauzima neki politicar. inace u nas srba je licni interes ispred svega ostalog . tako da ovde ti i tvoja braca anarhisti tesko da ce te moci da prosperirate. to bi bilo isto ko kad bi jevrej hteo da otvori prodavnicu u pirotu .

Zivko

pre 6 godina

Tramp je u pravu jer je Dzon Bolton USA Ambasador-Republikanac u UN javno na TV intervju izjavio da Kosovo nemoze da bude izdvojeno iz Srbije jer Rezolucija SB UN 1244 mora da se postuje da bi ga kasnije Demokrate zamenile a zna se i vidi se zasto su to "Demokrate" uradili i zasto je izvrsen najveci Genocid nad srbima posle drugog svetskog rata(Govor Bil Klintona 1998;Vilijam Voker;NATO agresija,Solana itd).Tramp je lider svetskih mirotvoraca jer je to i obecao biracima-Bravo Tramp.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Ko će se sve više snaći u "američkim listama"? Ja mislim da i tradicionalno priglupi "ameri" ne znaju ko je na kojoj listi i šta koja lista uopšte znači?! U svakom slučaju, bolje je da bude u društvu Putina na takozvanoj "crnoj listi", nego u društvu "progresivaca i naprednjaka"odnosno, u društvu multietničara i predstavnika velikih političara kakvi su Tači, Haradinaj i ostala kosovska bulumenta, koja je do juče "visila" na poternicama INTERPOL-a sve dok ih američka administracija nije proglasila borcima za slobodu i velikim evropskim diplomatama.

vlada

pre 6 godina

....rekao sam ja, da i "foka" može da bude američki predsednik, politika se neće menjati!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija