• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2017

15:13

MINISTAR ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN: Vežba 'Platinasti vuk 2017.' uspešno realizovana!

Društvo

MINISTAR ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN: Vežba 'Platinasti vuk 2017.' uspešno realizovana!

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran Đorđević ocenio je danas da je vežba "Platinasti vuk 2017" u bazi "Jug" kod Bujanovca, u kojoj su pripadnici oružanih snaga devet zemalja uvežbavali procedure učešća u multinacionalnim mirovnim operacijama, uspešno realizovana

Đorđević je novinarima na poligonu Borovac kazao da će takve vežbe biti organizovane i u narednom periodu kao i da će biti većeg kapaciteta od ovogodišnje.

- Prikazano znanje pripadnika oružanih snaga devet zemalja je rezultat zajedničkog timskog rada. Ovo nije kraj, poligon na Borovcu dobiće moderniji izgled i naša vojska će u narednom periodu nastaviti da izvodi zajedničke vežbe sa stranim vojskama, što je i prilika za jačanje prijateljstva naših zemalja - kazao je ministar.  

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izrazio je zadovoljstvo "visokim nivoom obučenosti" učesnika vežbe kao i činjenicom da su u njoj sarađivali srpski i američki vojnici.

- SAD su uložile sedam miliona dolara u nabavku najmodernije opreme za bazu 'Jug', koja je omogućila vojnicima da vežbaju u centru za simulacije a da se ne nađu u stvarnoj opasnosti. Ovo je dobra prilika za pripadnike Nacionalne garde Ohaja ali i VS da se zajednički pripreme za učešće u mirovnim operacijama širom sveta - kazao je Skot.

Ministarstvo odbrane

Iznoseći utiske o vežbi, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif kazao je da je "Platinasti vuk 2017" prva vežba u 21. veku u kojoj su se zajedno obučavali pripadnici oružanih snaga Srbije i Velike Britanije.

- Ova godina je značajna za nas jer obeležavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije. Želimo da se saradnja sa Srbijom u svim oblastima razvija tako dobro kao prilikom održavanja ove vežbe - kazao je ambasador.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 6 godina

E moj Djordjevicu, dok se ne otarasis tog Skota i njegovih poklona u Vojsci Srbije nece biti napretka. On vam drzi glavnu rec a nacelnik GS gleda u zemlju. Da li od srama ili neceg drugog?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija