• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bktvnews/Informer

23.06.2017

12:54

(FOTO) GORI DEPONIJA PUNA MUNICIJE, POSTOJI OPASNOST EKSPLOZIJE! Nova ekološka katastrofa u Srbiji, NEKO ZA OVO MORA DA ODGOVARA!

Društvo

(FOTO) GORI DEPONIJA PUNA MUNICIJE, POSTOJI OPASNOST EKSPLOZIJE! Nova ekološka katastrofa u Srbiji, NEKO ZA OVO MORA DA ODGOVARA!

Podeli vest

Zbog požara koji je buknuo na deponiji u Kačarevu, nadomak opštine Pančevo, javno komunalno preduzeće je upozorilo građane da postoji realna opasnost od eksplozije boca brojne municije koju su na to smetlište bacili neodgovorni građani

Kako je objavilo JKP "Kačarevo" na svojoj Fejsbuk stranici, deponija gori u dužini od čak 400 metara.

U gašenju učestvuju vatrogasci iz Pančeva kao i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kačarevo, a koristi se i mehanizacija JKP "Kačarevo".

Nadležni smatraju da će za sanaciju požara biti potrebno najmanje tri dana, ali upozoravaju na ozbiljnost situacije.

 

 

- Drugi dan ekološke katastrofe. JKP "Kačarevo" nastavlja sa gašenjem požara na deponiji. Za sada vetar nosi dim dalje od Kačareva ka Padini. Molimo sve sugrađane koji moraju da izbace smeće na deponiju da to učine na mestima gde je požar lokalizovan. Postoji realna opasnost od eksplozija boca, pa čak i municije - stoji u obaveštenju JKP "Kačarevo".

Trenutno ne postoji opasnost da bi vatra mogla da zahvati najbliže kuće jer vetar duva u suprotnom pravcu, a građani koji moraju da izbace smeće na deponiju, mole se da to čine na mestu gde je požar lokalizovan.

Smetlišta u Vinči i Batajnici potrovala pola Beograda

Polovinom juna gorela je i deponija u Vinči, a potom i ona u Batajnici.
Beogradom se tada danima širio nesnosan smrad. Situacija u Vinči bila je alarmantna, posebno nakon upozorenja stručnjaka da je dim štetan po zdravlje.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija