• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

23.06.2017

15:30

OSNOVCIMA U CRNOJ GORI POKLANJAJU ZBORNIK PUN LAŽI O SRBIMA: Đetići, stidite li se više ičeg, ZAR VAM NI NJEGOŠ NIJE SVETINJA!

Društvo

OSNOVCIMA U CRNOJ GORI POKLANJAJU ZBORNIK PUN LAŽI O SRBIMA: Đetići, stidite li se više ičeg, ZAR VAM NI NJEGOŠ NIJE SVETINJA!

Podeli vest

Osnovci u Crnoj Gori koji su ove godine zavredili diplomu "Luča" dobijaju kao nagradu zbornik radova sa pseudonaučnog skupa o "Dukljanskom knezu Vladimiru", koji je pun laži o Srbima, a koji je priredio akademik Dukljanske akademije nauka i umetnosti Sreten Perović

Profesor Budimir Aleksić ukazuje da je knjiga krcata falsifikatima i konstrukcijama.

- U tekstovima se vređa srpski narod, brutalno falsifikuje istorija ovoga prostora - govori se da su stanovnici ovoga prostora etno-amalgam Ilira, Kelta, Tračana i navodno starosjedioca ovoga prostora. Onda se navodi da je Srbija okupirala Crnu Goru, da su Srbi krivi za sve što se dešava poslednjih godina na Balkanskom poluostrvu, da su protiv svih svojih suseda vodili krvave osvajačke ratove. Dakle, morbidne i monstruozne falsifikacije koje nemaju nikakve veze sa naukom - naveo je Aleksić.

BRUKA TRESE MONTENEGRO: Dečak u školi rekao da je Crna Gora prva SRPSKA DRŽAVA i dobio JEDINICU!

Pn upozorava da se kroz tu pseudo knjigu koja se deli osnovcima vrši ideološka indoktrinacija, nezabeležena u totalitarnim sistemima 20. veka, fašizmu, nacizmu i komunizmu.

Printskrin


 
Profesor Aleksić je, podsetimo, i na konferenciji za medije povodom protesta zbog progona ćirilice istakao da je neprimereno da se učenicima u ovom uzrastu poklanjaju naučni zbornici.

SRPSKE ZASTAVE ZABRANJENE U CRNOJ GORI, KO JE ISTAKNE SLEDI MU ZATVOR: Albanski barjaci MILU NE SMETAJU!

- To je još jedna potvrda da je crnogorski obrazovni sistem jedna ideološka radionica, kojom crnogorska vlast želi da stvori, kako je davno ministar Backović najavio, novoga Crnogorca, novoga čoveka, koji će biti po meri ove vlasti - poručio je prof. Aleksić.

SRBI U CRNOJ GORI SPASAVAJU MILA OD PUTINA: Mole Moskvu da ne uništiti crnogorsku ekonomiju!

Ko je zaista bio knez Vladimir i koliki je njegov značaj za srpski narod i Srbiju pogledajte u priloženom video zapisu!!! 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sava

pre 6 godina

ajd sto prodadose guzicu all sto prodadose veru?????. nema vise ni obraza ni  ponosa.\n

misko

pre 6 godina

zar još nisi shvatio? svi bi radije bili genetski slični bilo čemu samo da ih ništa ne povezuje sa Srbima

gavrilo

pre 6 godina

Ne znam samo dokle će to Srbi i Crnogorci da trpe. Pa zar oni ne vide šta im spremaju ove izdajničke sotone.

Kiza

pre 6 godina

Sva sreca pa niko ne cita tu knjigu nit je kog briga a vi akademici resite to izmedju sebe.\n

DEDA RAKA

pre 6 godina

Zapad dobro shvatio, "ZAVADI PA VLADAJ" a ti prosti narode sad seamo nadaj. Živeli smo k'o braća rodjena, voleli se - poštovali druge, rasturiše dušmani državu, nema više naše lepe Yuge. BIVŠA BRAĆA još se glože i nikako da se slože, pomozi nam Bože ako se još može! Nema nigde tog izvora koki obraz pere, fleka osta doživotno kada se u..u..uprlja!

Gogiska22

pre 6 godina

Pa,samo istinu govore,sta je problem???? Ne dopada se Srbima istina,jel to????

Aleks

pre 6 godina

Nije baš tako! Ja sam upravo pročitao taj " Zbornik", koji piše o crnogorskoj istoriji, I srbijanskoj istoriji koja je kasnije nastala sa srpskim-raškim prisustvom na crnogorskim-zetskim predjelima stare crnogorske države Duklje! Ne treba odmah histerično reagovati na nešto što je par srbijanaca (velikosrpski naelektrisani) pročitalo, i odmah dižu halabuku protiv svoje braće Crnogoraca! Bilo kako, Srbi i Crnogorci nemaju bližega brata od Raške-Srbije i Duklje-Crne Gore! Uz duplu domaću lozovaču i njegušku pršutu, navijam do daske: " ..Crna Gora i Srbija, to su braća najmilija", Ojjjj haaaa!

Sten the men

pre 6 godina

Crna Gora i Srbija, to nisu braca najmilija, Srbi i Rusi su braca najmilija.Crnogorci su deo srpakog naroda, kao i Sremci, Sumadinci, Bosanci, Krajisnici, Makedonci, Hercegovci, Licani, Kordunasi, Dalmatinci, Bacani, Banacani....Inace Aleks, Ime Crna Gora je jako mlado u istorijskom pogledu, a Duklja i Zeta su srpska imena, za odredjene oblasti, kao u ustalom ime Crna Gora, ime koje je srpski narod dao, na cistom srpskom jeziku, za odredjenu oblast, uzgred budi receno, kojoj istorijski, ne pripada ni primorje, ni Boka, ni Brda, ni Hercegovina, ni delovi sandzaka, koji se danas nalaze u sastavu ove Kominternovske Crne Gore.Moja cela familija je iz stare Crne Gore....

DEDA RAKA

pre 6 godina

Sad smo BIVŠA BAĆA - granica nas deli, sada smo KOMŠIJE jer ste vi to hteli !

Srpkinja

pre 6 godina

Sve zavisi od naroda, za mene kažem, ne može niko da mi govori ko sam i šta sam? Ko su mi bili preci to sam i ja. Nisam maloumna da politika i pojedinci nameću vjeru i naciju, a zapostavljaju istinu. Mogu kako hoće, AL' NE MOGU DOKLE OĆE.!

sedi 1

pre 6 godina

....jasno je, sve sto je srpsko mora da se rasparca.... i naravno cekase potez sandzak ,potez vojvodina.... na svakom mestu se nadje poltron patriota koji zavrsi posao... to je nova taktika alianse za preotimanje balkana rusima... sve i da promenimo veru, promenimo ime, i da okrenemo ledja rusima....opet bi hteli sve da nam uzmu ...sto i jeste krajnji cilj....

mijat

pre 6 godina

još će da kažu da je Njegoš osnovao NATO, ha ha ha\ndno dna\n

Jo

pre 6 godina

1918 srbi sa austrougarima ulaze pod pricom da pomazu a dolaze da osvoje onako ispod sena CG.....zasto se do oslobodjenja CG nije smela nijedna skolska knjiga stampati u CG nego je dolazila iz srbije....hmmmmmmm.....

boban

pre 6 godina

jo\ndaj se pricaj gluposti. Sto citas u opste srpske novine. citaj dan ili neke siptarske dole kod vas u cg.\n

Serbian

pre 6 godina

crnogorski naciju je izmislio Tito a verovatno po nagovoru engleza.tu ne treba mnogo mozga da se shvati.\n

Jure

pre 6 godina

Sreca njihova pa su pravoslavci kao i makedonci. Inace bi bili napadnuti od nas.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija