• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2017

17:53

(VIDEO) TIRANA PROVOCIRA SRBE I GRKE! Skenderbegov trg obložili pločama sa teritorija koje su deo projekta Velike Albanije!

Društvo

(VIDEO) TIRANA PROVOCIRA SRBE I GRKE! Skenderbegov trg obložili pločama sa teritorija koje su deo projekta Velike Albanije!

Podeli vest

Grčko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je kao "još jednu provokaciju albanske vlade" to što su prilikom rekonstrukcije Skenderbegovog trga korišćene kamene ploče pre svega Srbije i Grčke, tačnije sa prostora koji je deo projekta Velike Albanije

Potez Tirane je potpuno neprihvatljiv i za Beograd, koji je diplomatskim kanalima upozorio albanske vlasti da je reč o opasnoj provokaciji.

Štaviše, Srbija je zatražila od Tirane da prestane da koristi svaku priliku da provocira države u regionu upornim protežiranjem projekta Velike Albanije!     

Atinu je, sa druge strane, posebno naljutilo to što su za Skenderbegov trg korišćene ploče iz grčke regije Filijates. Grčka, naime, smatra da je Tirana to iskoristila za promociju "jedinstva albanskih teritorija".

U saopštenju grčkog ministarstva ističe se da su kamene ploče, na kojima je upisano geografsko poreklo i simbolizuju "jedinstvo albanskih teritorija", izraz jasne namere Tirane da u "prikrivenoj formi promoviše iredentizam". 

HARADINAJ I TAČI SPREMAJU POGROM SRBA NA KiM! Ted Karpenter traži od Trampa da se odrekne šiptarskih zločinaca!

- To je još jedna provokacija albanske vlade, koja otvoreno potkopava dobrosusedske odnose. Ovo je opipljiv dokaz podrške iredentističkim tendencijama protiv zemalja koje se graniče sa Albanijom, s obzirom na to da su imena regiona različitih balkanskih država bukvalno urezana u kamen - navodi se u saopštenju grčkog Ministarstva spoljnih poslova.

NAPRAVITI I VELIKU ALBANIJU I SRPSKU UNIJU: Američko rešenje krize na Balkanu donosi krvoproliće u regionu?!

Grčko ministarstvo je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na svom sajtu, navelo da je u vezi sa ovim obavestilo prijatelje, partnere i međunarodne organizacije, napominjući da do početka sedmice nije objavilo nikakvo zvanično saopštenje budući jer nisu želeli da se to pogrešno protumači kao mešanje u predizborni proces u Albaniji, gde su u nedelju održani parlamentarni izbori.

informer.rs

- To ni na koji način ne znači da ćemo tolerisati ponašanje koje je u suprotnosti sa evropskim duhom mirnog suživota i saradnje i koji flagrantno krši temeljni princip održavanja dobrosusedskih odnosa, što je jedan od ključnih preduslova za evropski put u Tirani. Čak i danas, nažalost, opasna i zastarela razmišljanja iz prethodnog veka podrivaju napredak i prosperitet regiona, stvarajući prepreku evropskoj budućnosti Albanije - zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

RUSIJA ĆE ČUVATI GRANICE SRBIJE! Potpredsednik Ruske Federacije Dmitrij Rogozin potvrdio odlične odnose MOSKVE I BEOGRADA!

Kako izgleda Tirana danas pogledajte u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

AKO NASTAVE SA PROVOKACIJAMA TAJ KAMEN ĆE IM POSLUŽITI ZA NADGROBNE SPOMENIKE. NAPRED VULIN.

vlah alija

pre 6 godina

jeste parvi srbin prvo se poturcio a kasnije pokatolcijo bas mu je bilo do pravoslavlja i srpstva

Marcco

pre 6 godina

Pa jedna od odlika nekih Srba i jeste da se pokrštavaju kako dune vetar. Nažalost, broj takvih Srba je ogroman. Saberite 50% hrvata, 90% muslimana, Makedonce i, ove zadnje, Crnogorce! Više ih je nego Srba-Srba.

vlah alija

pre 6 godina

ako si u pravu zamisli kako je ocajno biti srbin kad vecina to ne zeli biti a kad vidim komentare pojedinaca ovde uopste me ne iznenadjuje da se mnogi ne zele da indentifikuju sa tim smradom koji sebe nazivaju srbi a u stvri su obicni papci koji nemaju ni S od srbina

fff

pre 6 godina

hahah da da tada su svi dobrovoljno menjali veru... mozes da kazes da je u danasnje vreme sramota... a najveci medju vama kusturica se vratio nama... e to ti je bruka... a ne to sto su turci poturcili koga su stigli tokom 500 godina...

Zuk

pre 6 godina

Vi srbib bi svima sefovali kao u bivsoj jugi. Zaboravite to

Pik

pre 6 godina

To je ta ustaska propaganda, srbi su najvise ostecenji od te bivse juge

Hron

pre 6 godina

Скендербег је један од највећих српских јунака, па одакле ће друго да узимају плоче него из Србије..Плоче из Србије за српског јунака...Ко год мало, али мало познаје историју, зна ко је био Ђурађ Кастриот Скендербег...Вечна слава јунаку !

Majkl

pre 6 godina

Па кад би већина Албанаца који сањају то што сањају, знала ко је у ствари Скендербег и како му је право крштено име и порекло, као и којим се писмом и језиком служио, сами би срушили споменик.

goran

pre 6 godina

Ovi albanci isto kao i hrvati da im nije bitnih isorijskih ličnosti poreklom srba ne bi ni imali neku istoriju!

jozo daj vode

pre 6 godina

nista posebno ova tirana grad poput kraljeva,krusevca...

boca

pre 6 godina

Moj Kruševac je za ovu šiptarsku palanku Paris-slepče

milan

pre 6 godina

bice to sve srpsko a mozemo da dellimo i sa grcima,samo. neka se pale koliko oni oce.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija