• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

27.06.2017

20:02

SRBI SILU NE PRIZNAJU! SAMO 9,5 ODSTO IH SMATRA BIH SVOJOM DRŽAVOM: SAD i EU doživele fijasko u Bosni!

Društvo

SRBI SILU NE PRIZNAJU! SAMO 9,5 ODSTO IH SMATRA BIH SVOJOM DRŽAVOM: SAD i EU doživele fijasko u Bosni!

Podeli vest

Svega 44,7 odsto ispitanika bezuslovno doživljava BiH kao svoju državu - najviše onih koji BiH doživljavaju kao otadžbinu je među Bošnjacima, 70 odsto, a najmanji među Srbima, tek 9,5 odsto

Rezultatima istraživanja koje je objavila marketinška agencija "Prajm komjunikejšns" pokazuje da su Bošnjaci najveći zagovornici BiH, dok je taj broj manji među Hrvatima i znatno manji među Srbima.

Odgovarajući na pitanje da li vide, i u kojoj meri, BiH kao svoju državu, od hiljadu i po ispitanika 44,7 odsto je "u celosti saglasno" s tim da je BiH njihova država, a 28,9 odsto je "delimično saglasno".

BRAMERC TRAŽI DA SAMI SEBE OPTUŽIMO ZA GENOCID: Novi neviđen bezobrazluk iz Haškog tribunala!

Istraživanje je potvrdilo da odnos prema BiH kao državi bitno zavisi od toga kojoj etničkoj grupi pripadaju učesnici ankete.

Među ispitanicima koji su se izjasnili kao Hrvati, 31 odsto odgovorilo je kako BiH bezuslovno smatra svojom državom, dok 44 odsto to prihvata „uslovno".

NATO OTIMAČINA BOSNE: Dodik poručio da SRPSKA NEĆE DOZVOLITI učlanjenje zemlje U ZAPADNU VOJNU ALIJANSU!

Među Hrvatima, 15,5 odsto "uglavnom nije saglasno" s tim da je BiH njihova država.

Kod Bošnjaka, 70,5 odsto odgovorilo je da BiH bezuslovno smatra njihovom državom, dok je 22,1 odsto izabralo odgovor kako je to "uglavnom njihova država".

wikipedia.org

BiH kao svoju državu ne doživljava tek tri odsto anketiranih Bošnjaka.

DODIKOV ODGOVOR SAD TRESE REGION! BIH JE PROPALA DRŽAVA I NIJE ZEMLJA MUSLIMANA: Biće referenduma ako nastavite da nas maltertirate!

Kod ispitanika iz reda Srba, situacija je sasvim obrnuta - samo 9,5 odsto saglasno je s tim da je BiH bezuslovno njihova država.

Njih 34 odsto je uslovno saglasno, a ostali ne doživljavaju BiH kao svoju državu, prenose regionalni portali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
FREE SRPSKA

pre 6 godina

ZA SLOBODNU I NEZAVISNU REPUBLIKU SRPSKU !!!!!!\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija