• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2017

14:58

SRPSKA ĆE IZAĆI IZ BIH, ALI TO NIJE U PLANU ZA 2018. GODINU: Dodik poručio da će Bosna opstati još najmanje godinu dana!

Društvo

SRPSKA ĆE IZAĆI IZ BIH, ALI TO NIJE U PLANU ZA 2018. GODINU: Dodik poručio da će Bosna opstati još najmanje godinu dana!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će otcepljenje Republike Srpske biti stavljeno na dnevni red i da je to put do samostalnosti. On je. međutim, istako i da referenduma o nezavisnosti tog entiteta naredne godine neće biti, iako je to definisano usvojenim politikama SNSD-a, stranke čiji je on lider

Dodik je u intervjuu za Politko rekao da je svestan da bi referendum o nezavisnosti Republike Srpske, predviđen za 2018, izazvao mnoge reakcije.

Portal podseća da je Dodik više puta do sada najavljivao proglašavanje nezavisnosti RS, ali da su visoki međunarodni zvaničnici sa ovlašćenima u BiH uvek jasno poručiliva da bi to dovelo do njegovog kraja, odnosno da bi bio sklonjen sa političke scene s obzirom na toda je secesija neustavna.

SRBI SILU NE PRIZNAJU! SAMO 9,5 ODSTO IH SMATRA BIH SVOJOM DRŽAVOM: SAD i EU doživele fijasko u Bosni!

Dodik je za BiH rekao da je država "sa nedostatkom" na putu dalje fragmentacije, a Evropsku uniju je nazvao tvorevinom koja bledi.

Public

Istovremeno, on je pohvalio Rusiju i Kinu rekavši da su to države koje nude prijateljstva zemljama na Balkanu, ali bez političkog uticaja.

(VIDEO) POSAVINA JE SRPSKA, TO JE REŠENA STVAR: Vođa Hrvata u BiH Dragan Čović objasnio ustašama šta im pripada!

Ponovio je da od predsednika Rusije nikada nije dobio podršku za održavanje referenduma o nezavisnosti RS, a Politiko tvrdi da Rusija koristi Dodika da bi držala "šapu" na Balkanu.

Podseća se da je Dodik i ranije rekao da je sa predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao isključivo o privrednim temama i da zvanična Moskva nikada nije vršila pritisak na njega za razliku od Brisela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pero

pre 6 godina

E moj bosanac "srbine" kad ti bog da glavu što ti ne da i pamet?

5555

pre 6 godina

Pravo na slobodu i samoupravu imaju svi narodi u svetu , pa i srpski narod koji se mnogo puta borio protiv kolonijalizacije i potcinjavanja kako sa zapada,tako i istoka i severa . Takodje i drugi kasnije priznati narodi ili nacije borise se za to,ali u poslednjim desavanjima nesto bese od te zelje jace . Strah je uocljiv ??! Pokusaj ako smes ???!! Kao i mi ????! BOLJE GROB NEGO ROB !!! BOLJE RAT NEGO n PAKT !!! Zaboravise ko zivot i slobodu daje ???

republika srpska

pre 6 godina

ha ha bosanac,,,republika srpska je država srba koji su stvorili državu,,,zbogom fildzan bosna,,,ha ha\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17