• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

29.06.2017

16:13

MIGRANTIMA DATI PRAVO GLASA! Srbija će nadrljati ako se povinuje željama EU!

Društvo

MIGRANTIMA DATI PRAVO GLASA! Srbija će nadrljati ako se povinuje željama EU!

Podeli vest

Migranti doprinose svakodnevnom ekonomskom, društvenom, demografskom i multikulturnom bogatstvu Evrope. Onima koji u jednoj zemlji borave više od pet godina, treba dati pravo glasa na lokalnom nivou i olakšati postupak za sticanje državljanstva, piše u jednom od čak četiri predloga rezolucije o izbeglicama i migrantima koja su se našli pred poslanicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu
Reuters

Navodi se i da migranti treba ohrabriti da aktivno učestvuju u radu političkih partija, kao i da će u bliskoj budućnosti svi vidovi migracija biti sve prisutniji, a budući talas će izvesno biti vezan za klimatske promene.

Zemlje članice SE, među kojima je i Srbija, pozivaju se da poštuju prava i dostojanstvo svih izbeglica i tražilaca azila, da im garantuju pravnu, finansijsku i socijalnu zaštitu 

Zemlje članice SE, među kojima je i Srbija, pozivaju se da poštuju prava i dostojanstvo svih izbeglica i tražilaca azila, da im garantuju pravnu, finansijsku i socijalnu zaštitu. 

U SRBIJI 6.000 MIGRANATA, SAMO 120 ŽELI DA OSTANE: Za one koji žele da odu NAŠA ZEMLJA JE OGROMNA ČEKAONICA!

Predlaže se i stvaranje zajedničkog evropskog sistema socijalne zaštite. Migrantima, kako se navodi, treba obezbediti usavršavanje, deci trenutni pristup školstvu i dati prioritet spajanju porodica. Predlaže se i uvođenje specijalne lične karte. 

MEĐU MIGRANTIMA IMA I TERORISTA: Šokantno upozorenje Vladimira Cucića, komesara za izbeglice!

Rezolucije su podneli članovi PS SE iz Portugalije, Grčke, Italije i Finske.

Od EU se, između ostalog, traži da pojača borbu protiv ilegalnih vodiča, poveća finansijsku pomoć, novčano pospeši dobrovoljni povratak, odvoji sredstva za projekte vezane za migracije na severu Afrike, ozbiljno razmisli o otvaranju novih prihvatnih centara van teritorije Evrope, uveća kapacitete za prijem na svom tlu i zatvori sve neadekvatne centre. 

Migranti su blokirani na "balkanskoj ruti" gotovo svi su u Srbiji (5.633) i u Bugarskoj (5.560) 

Navodi se da je godinu dana posle sporazuma između EU i Turske broj izbeglica i migranata značajno smanjen i da je sa 2.000 ljudi dnevno spao na oko sto. Kao direktna posledica ovog dogovora, migranti su blokirani na "balkanskoj ruti", gotovo svi u Srbiji (5.633) i u Bugarskoj (5.560). 

Od onih koji su uspeli da podnesu zahtev za azil u Grčkoj, trenutno na odgovore ukupno čeka 67.000 ljudi.

SRBIJA U OPASNOSTI, PREPLAVIĆE JE MIGRANTI: Poverljivi dokument nemačke tajne službe: U EVROPU STIŽE JOŠ 6,6 MILIONA IZBEGLICA!

Kako se navodi treba ukinuti i birokratske prepreke za integraciju migranata i olakšati im pristup tržištu rada. Zemlje se pozivaju da legalnim tokovima privuku migrante specijaliste u svojim oblastima.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nato u blato

pre 6 godina

Ето вам ваша ЕУ!!!! Они их бомбардују а ми да живимо са њима, ма како да не.

Mara

pre 6 godina

Sve migrante poslati onima od kojih su dobili dozvolu da preplave EU,znaci americkim mocnicima, jer svi znamo da su to oni osmislili.Evropa treba obezbediti kruzere i sve ih prevesti preko bare i ostaviti njima u nadleznost,jer su tu migraciju kauboji vestacki izazvali,pa sad neka se oni i bakcu s njima.\n

Stranac

pre 6 godina

hmm pa da samo da nama uvale tu stoku... brze bolje preko granice i nazad odakle su dosli.. u makedoniju pa neka ih oni salju dalje ili sta vec.. \n

Sasa

pre 6 godina

Dobro ne traze i da im srbi dozvole da spavaju sa njevim zenama.

Ko

pre 6 godina

Da li moze vecina Srba u Nemackoj i Austriji da glasa na izborima, prvo to pitanje postaviti, pa onda idemo dalje, a da ne pricamo sto im ne daju drzavljanstvo decenijama.

miki

pre 6 godina

MA MI NISMO NADRLJALI MI SMO GOTOVI KASNIJE CE MIGRANTI DA NAM POSTAVLJAJU\nNJIHOVE USLOVE A JEDNOGA \nDANA SRBIJA CE IZGUBITI IDENTITET KAD BUDU DRZALI NJIHOV MONOPOL \n \n

zoran

pre 6 godina

Oni nadiru organizovano, na svakih sto jedan je sa torbom i parama. Svi znaju engleski i imaju najnovije smart telefone. Ko im to plaća?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17