• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

05.07.2017

17:45

PRESTIŽNO TAKMIČENJE! Srpski tim na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije!

Društvo

PRESTIŽNO TAKMIČENJE! Srpski tim na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije!

Podeli vest

Četvoročlana ekipa koja predstavlja Srbiju na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi, otputovala je danas

Na takmičenju, koja će biti održano od 6. do 15. jula na Tajlandu, Srbiju će predstavljati Andrej Kovačević, učenik Užičke gimnazije, Damjan Čubraković i Anamarija Nikoletić, učenici beogradske Matematičke gimnazije, i Andrej Kukuzar, učenik gimnazije "Veljko Petrović" iz Sombora.

Sve pripreme za olimpijadu prošao je još jedan učenik Užičke gimnazije Igor Topalović, kao rezerva tima. Njih će pratiti mentor iz Srpskog hemijskog društva profesor Dušan Sladić, sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i Nik Radulović sa PMF-a u Nišu. Naš tim putuje na najprestižnije tamičenje srednjoškolaca iz hemije, zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Srpski gimnazijalci su sa prošlogodišnje olimpijade doneli četiri medalje – jednu srebrnu i tri bronzane.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija