• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.07.2017

22:59

BRIGA O BOLESNIMA! Unapređenje zdravstvene zaštite dijabetičara prioritet Ministarstva zdravlja!

Društvo

BRIGA O BOLESNIMA! Unapređenje zdravstvene zaštite dijabetičara prioritet Ministarstva zdravlja!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa predstavnicima najeminentnijih farmaceutskih kompanija i distributerima medicinske opreme u našoj zemlji, sa kojima je razgovao na temu unapređenja zdravstvene politike u oblasti dijabetesa i poboljšanja položaja građana Srbije obolelih od ove bolesti

Ministarstvo zdravlja prepoznaje unapređenje zdravstvene zaštite od dijabetesa kao jednu od svojih prioritetnih aktivnosti, te je u cilju formiranja koordinacionog tela svih državnih organa i organizacija u sistemu zdravstvene zaštite osnovalo Radnu grupu u čijem sastavu se nalaze predstavnici RFZO, Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja, kao i predstavnici udruženja pacijenata i medija, a kojom predsedava akademik prof. Nebojša Lalić.
 
Predstavnici Radne grupe inicirali su današnji sastanak na kome je, između ostalog, zaključeno da je za Ministarstvo zdravlja od prioritetne važnosti utvrđivanje načina i mogućnosti za izradu i implementaciju registra pacijenata kao i ponovno uspostavljanje rada svih savetovališta na primarnom nivou zdravstvene zaštite, u funkcionalnom i punom kapacitetu.
 

Tom prilikom, ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je unapređenje zdravstvene zaštite od dijabetesa u svim oblastima, kako u dijagnostici i terapiji tako i u prevenciji, i dalje jedan od prioriteta Ministarstva zdravlja.

- Imajući u vidu javno-zdravstveni značaj dijabetesa, visoku prevalenciju njegovih faktora rizika u Srbiji i veliki procenat osoba kod kojih bolest još uvek nije dijagnostikovana, Ministarstvo zdravlja nastaviće da unapređuje razvoj zdravstvene zaštite od dijabetesa  u Srbiji - rekao je ministar Lončar.
 
Učesnici sastanka su se složili da je podjednako važno i uvođenje inovativnih i savremenih terapija na Listu lekova za lečenje pacijenata sa šećernom bolesti, kako bi se lekarima dala mogućnost da u punom obimu odgovore na individualne potrebe pacijenata i kako bi se, sa druge strane, predupredilo korišćenje skuplje terapije ili povećanje troškova usled pogoršanja oboljenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija