• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2017

22:07

SUMNJIVA SMRT BEBE I PORODILJE: Vanredni nadzor u Domu zdravlja i Kliničkom centru Niš!

Društvo

SUMNJIVA SMRT BEBE I PORODILJE: Vanredni nadzor u Domu zdravlja i Kliničkom centru Niš!

Podeli vest

Vanredni unutrašnji nadzor u Domu zdravlja u Nišu u kojem je vođena trudnoća Ivane Kostić (32), porodilje koja je sa bebom Verom starom tri dana umrla nedugo nakon porođaja u Beogradu, pokazao je da nije bilo propusta u postupanju lekara, kaže direktor te ustanove prof. dr Milorad Jerkan

- Pacijentkinja se javila u junu lekaru koji je vodio njenu trudnoću. On je konstatovao blago povišeni pritisak od 140/90 i odmah dao lekove, ali i uput za Ginekološko-akušersku kliniku u Nišu na dalji tretman- rekao je Jerkan.

On navodi da su komisiju koja je sprovela vanredni nadzor činili načelnik odeljenja ginekologije, jedan iskusan ginekolog sa 25 godina staža i pravnik.

- Komisija je pregledala dokumentaciju i utvrdila da nije bilo propusta, jer je lekar odmah dao uput čim je utvrdio prvi problem sa povišenim pritiskom. To je, inace, jedan od najboljih i najiskusnijih ginekologa u našoj ustanovi- kaže dr Jerkan.

Istovremeno, u KlIničkom centru u Nišu traje vanredni nadzor.

- U toku je unutrašnja kontrola, rok za dostavljanje informacija je 48 sati. Sprovodi se postupak po zakonu, analizira se dokumentacija, od prijema pacijentkinje u bolnicu, njenog stanja u bolnici do toga u kakvom je stanju transportovana.

Ukoliko ima potrebe, uradicemo i spoljašnji strucni nadzor, ali moramo da utvrdimo definitivno uzrok smrti i majke i deteta- objasnio je direktro KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.

STRAŠNA TRAGEDIJA U NIŠU: Majka i beba umrle posle porođaja, PORODICA VAN SEBE!

ŠEST SATI ČEKALA NA HITAN CARSKI REZ Sanja umrla u 7.mesecu trudnoće na medenom mesecu!

TRAGIČNA SUDBINA TRUDNICE IZ ZAJEČARA! Popila šaku lekova i rodila mrtvu bebu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija