Reuters/Public

11:57 >> 11:57 Društvo 12

Pravda | 10. 07. 2017.

SRBIJA NE TREBA DA STRAHUJE SVE DOK JE RUSIJA MOĆNA: SAD i NATO znaju da BEOGRAD OVOG PUTA NIJE SAM!

Vladimir Lepehin prvi čovek Instituta evroazijskog saveza u Moskvi i komentator MIA Rusija sevodnja poručuje da je Srbija lider na Balkanu, između ostalog, i time što insistira na vojnoj neutralnosti. On dodaje da Beograd ne treba da se plaši napada jer je sada Rusija jaka, za razliku od 1999. godine

Printskrin

Lepehim je u prestonici Srbije boravio povodom međunarodne konferencije "Beogradski strateški dijalog".

Spojeni sudovi

On je uveren da, dok god je Rusija uspešna u suprotstavljanju politici nametanja zapadnih interesa, Balkan ne treba da se plaši novih sukoba.

Srbija je 1999. godine bila primer male države koja se suprotstavila Americi. Sada se Americi suprotstavlja Rusija. Ako bude uspešna u tome, sukoba na Balkanu neće biti

Sukobi i krize u Srbiji i na Balkanu uvek su se, napominje Lepehin, odvijali paralelno sa sukobima na teritoriji Rusije i bivšeg Sovjetskog Saveza.

 - Da nije bilo perestrojke u Sovjetskom Savezu, ne bi bilo ni raspada Jugoslavije. Da nije bilo rata u Čečeniji, ne bi bilo ni tragedije na Kosovu - uveren je ruski politikolog.

 - Srbija je 1999. godine bila primer male države koja se suprotstavila Americi. Sada se Americi suprotstavlja Rusija. Ako bude uspešna u tome, sukoba na Balkanu neće biti - ističe Lepehin.

IDEOLOG KREMLJA ALEKSANDAR DUGIN: Ako Srbija krene u Evroazijsku uniju umesto u EU, RUSIJA ĆE BITI GARANT NJENOG TERITORIJALNOG INTEGRITETA!

Proces preobražaja modernog sveta iz jednopolarnog u višepolarni trebalo bi da bude okončan do 2024. ili 2025. godine, dok su na vlasti u Rusiji i Americi Vladimir Putin i Donald Tramp. Ako se do tada ne stabilizuje situacija u kriznim područjima, treba se plašiti globalnog sukoba, smatra komentator MIA Rusija sevodnja Vladimir Lepehin.

Prekrajanje granica

Cilj sukoba velikih svetskih sila, čiji je epicentar sada na Bliskom istoku, odnosno u Siriji, jeste da se uspostave nove granice u tom regionu, a ne da se sukobe Rusija i Amerika. To je, prema Lepehinovom mišljenju, veštački sukob.

 - Zadatak Rusije je, prosto, da brani pozicije u Siriji, kao i u Iranu, Iraku i drugim suverenim državama na Bliskom istoku. Za Ameriku je, međutim, veoma važno da preuredi svet u skladu sa svojim interesima, kao i s interesima Velike Britanije i Izraela. Ako Rusija uspe nekako da stabilizuje situaciju i da se dogovori s Amerikom do 2024. godine, preći ćemo na pozitivan proces. Ako ne uspe, onda ćemo odlučivati o pitanju da li će biti ili neće biti trećeg svetskog rata - smatra Lepehin.

Novi svet ili treći svetski rat

Zadatak Rusije je, prosto, da brani pozicije u Siriji, kao i u Iranu, Iraku i drugim suverenim državama na Bliskom istoku. Za Ameriku je, međutim, veoma važno da preuredi svet u skladu sa svojim interesima, kao i s interesima Velike Britanije i Izraela. Ako Rusija uspe nekako da stabilizuje situaciju i da se dogovori s Amerikom do 2024. godine, preći ćemo na pozitivan proces. Ako ne uspe, onda ćemo odlučivati o pitanju da li će biti ili neće biti trećeg svetskog rata, smatra Lepehin.

Pre izbora Donalda Trampa za predsednika SAD svet se, napominje ruski analitičar, kretao ka globalizaciji na američki način, odnosno ka učvršćivanju piramide globalne vlasti na čijem su vrhu Sjedinjene Američke Države. To je, podseća on, period od dva mandata Džordža Buša Mlađeg i dva mandata Baraka Obame.

(VIDEO) PUTIN JE SRBIMA VRATIO SAMOPOŠTOVANJE, TRAMP SE BAVI GLUPOSTIMA: Kusturica objasnio Francuzima kako stoje stvari!

- Posle 11. septembra 2001. godine došlo je do učvršćivanja superdržave koja je pokušala da podjarmi čitav svet. Jasno je da iza toga stoje monopol Sistema federalnih rezervi, monopol dolara i slične interesne sfere - navodi Lepehin, ističući da to nipošto nije u skladu s interesima finansijskog sistema Kine, Evrope, Rusije.

Zbog toga je, smatra naš sagovornik, neophodno stvaranje višepolarnog sveta u kojem se "nekoliko civilizovanih grupacija iz Amerike, Evrope, Kine, Indije, Rusije dogovara o pravilima igre".

Ostalo nam još sedam godina

Prema njegovom mišljenju, proces preobražaja monopolarnog sveta u višepolarni trebalo bi da bude okončan do 2024. ili 2025. godine.

- To su dva Trampova mandata i kraj četvrtog predsedničkog mandata Vladimira Putina. Ova dva lidera moraju da okončaju prelazak na višepolarni svet. Zadatak takvih kao što su Makron ili budući nemački kancelar jeste da stvore novu Evropu koja nije marioneta američkih demokrata nego ide svojim sopstvenim putem - navodi Lepehin.

PREDSEDNIK ČEŠKE ZEMAN: Srbi još na Kosovu branili evropske vrednosti!

Prema njegovom mišljenju, Evropa se sada preraspoređuje u tri velike grupacije, a to su stare evropske države, poput Nemačke i Francuske, od kojih u velikoj meri zavisi budućnost NATO-a i Evropske unije, zatim "takozvani radikali koji ni za šta ne odgovaraju i samo su marionete EU i SAD", među koje on svrstava Poljsku i baltičke zemlje i, najzad, balkanske države koje „pronalaze sebe i tragaju za nekakvom formulom nezavisnog postojanja u velikom integracionom prostoru".

Tanjug/AP

Kada je reč o Evropskoj uniji i promenama unutar ovog saveza, Lepehin smatra da se promene u rukovodstvima evropskih zemalja, poput dolaska Emanuela Makrona na predsedničku poziciju u Francuskoj, mogu posmatrati kao deo kampanje koja podrazumeva "postavljanje Evrope na mesto".

- Makron je samo marioneta, njegov tim radi u vezi s Trampovim timom. On razume samo ono što se od njega traži, a traži se da omogući postepeno preusmeravanje Francuske na višepolarno uređeni svet - navodi on.

Birokratija pravi problem

Na pitanje zbog čega Evropska unija insistira na priči o ruskoj agresiji u trenutku kada se suočava s izuzetno ozbiljnim problemima, kakvi su terorizam i migracije, Lepehin odgovara da je reč o potrebi da evropska birokratija zadrži svoj "sladak život" - da dobija lepu svotu novca za rešavanje jednostavnih zadataka.

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

- Za postojanje NATO-a, recimo, neophodna je opasnost. Ta opasnost mora da bude izmišljena, jer, ako pokazuješ istinsku opasnost, onda s njom moraš i da se boriš. A kako bi se NATO borio protiv terorizma? Za to je potrebno preurediti sopstvene mehanizme, odnosno, treba ukinuti činovnika i postati vojnik - ističe Lepehin.

Za borbu protiv istinskog neprijatelja, u ovom slučaju terorizma, neophodni su, objašnjava prvi čovek Instituta evroazijskog saveza, neki ideali, potreban je dijalog, nužno je težiti pravdi, zalagati se za očuvanje suvereniteta država.

NIJE ŠALA! BUGARI TRAŽE UJEDINJENJE SA SRBIJOM! Dosta im EU i komandi iz Vašingtona!

Da nije bilo perestrojke u Sovjetskom Savezu, ne bi bilo ni raspada Jugoslavije. Da nije bilo rata u Čečeniji, ne bi bilo ni tragedije na Kosovu

- Takvi zadaci nisu primereni, oni su, zapravo, takođe potčinjeni transnacionalnom kapitalu. Zbog toga je njihov glavni interes da izmišljena opasnost, na primer, Rusija, omogući, s jedne strane, da se zemlje drže u strahu i da se kroz to upravlja njima, a s druge strane, da se osigura budžet - navodi Lepehin.

On podseća da ni u ruskoj, kao ni u srpskoj doktrini, ili doktrini bilo kog drugog pravoslavnog naroda, prosto nema agresije, osvajanja.

SRBIJA NEĆE U EU JOŠ 30 GODINA! Brajan Hojt Ji poručio svima u regionu da se ne nadaju Evropi!

- Oni to odlično znaju, ali ih to ne sprečava da uzimaju novac za borbu protiv te izmišljene opasnosti, da se pomeraju ka granicama Rusije i da na razne načine predstavljaju tu pretnju - navodi Lepehin.

AP PHOTO

On je, međutim, uveren da će dolazak Donalda Trampa na čelo Amerike i njegovo insistiranje na tome da Evropa ulaže novac u NATO primorati EU da zbilja promeni svoju dosadašnju politiku i da se zaista pobrine za svoju nezavisnu poziciju.

VREME JE DA PUTIN SKINE RUKAVICE: U toku je bitka za Balkan, Moskva ne sme da ostavi Srbe da se sami bore protiv SAD!

Zadatak novih, privremenih evropskih lidera, poput Emanuela Makrona ili onog koji će, kako kaže, smeniti Angelu Merkel na mestu nemačkog kancelara, jeste da se ta stara stranica zatvori.

Potom će se, uveren je Lepehin, u evropskim zemljama pojaviti lideri čiji će prioritet biti zaštita sopstvenog nacionalnog identiteta.

 

 peca

10.07.2017. 15:15

BEZ KOMENTARA GOSPODIN LEPEHIN JE OBJASNIO DA JE RUSIJA I EVROAZISKI SAVEZ SPAS KIM I SRBIJE .n


Citalac

10.07.2017. 12:24

Braco da se ns lazemo, vecina Rusa ni ne znaju da postojimo.


posmatrac sa severa

10.07.2017. 16:32

@Citalac - A amerikanci odlicno znaju ko smo i gde zivimo. Pa pola naroda evrope o Srbima nasoj istoriji i kulturi neznaju nista ali su ih puna usta kad nas treba gaziti, osudjivati, porobljavati i nametati nam epitet zlocinaca i genocidnog naroda. Svaka cast Ruskim politicarima koji za razliku od mnogih nasih nikad o nama ne govore u negativi. Nedao Bog da na vlast u Srbiji dodju politicari poput Cedice, Velje i ostalih revolucionara 5 Oktobra. Mi bi morali u zakon uneti da svko ko nam namece da smo izvrsili genocid zatvore na 50 godina. Ne znaju ko je bio car Dusan i ko je bila princeza Olga, sta su cinili za Srbiju i nas narod ali duvaju u rog sa nasim dusmanima.


Nista oni ne znaju

10.07.2017. 17:59

@posmatrac sa severa - Ko im kriv kad nam ne veruju da su Gavrilo Princim i Kapetan Dragan heroji a ne ubice


Nonsense

10.07.2017. 18:18

@Citalac - Ја немам такав утисак, пратим њихове портале и тамо свакодневно излазе вести из Србије које су међу најчитанијим, Русе итекако занима Србија


Vasko

10.07.2017. 15:08

@Citalac - Da te malo ispravim. Ogromna vecina Rusa ne znaju da postojimo. Bio u Rusiji vise puta poslovno i morao sam na karti da im pokazem gde se nalazimo. Kulturno su se smejali kad su videli kolicki smo.


Moskovljanin

10.07.2017. 17:59

@Vasko - E vasko da nisi bio u americi pa ti oni rekli da nisu culi za Srbiju? Glupi amerikanci nemaju pojma gde je Juzna Amerika a kamoli Srbija.


Car

10.07.2017. 18:07

Хоћу Москву, нећу Брисел, живео Путин!!!!


Avram

10.07.2017. 12:35

Kakve gluposti,da nije bilo ovog bilo bi onog,da nije bilo onog bilo bi ovog.Pustite te fantomske ruse i ne pominjite ih vise,pa kada su nas oni pomogli ?..nikada.Kada su usli u dedin podrum '44.sve su popili,pucali u burad i prosuli,a narod pobegao od siledzija.Neznam sta bi sa onim brodom '99.,pa da su ga nosili suvozemno,pre bi stigao.Od njihove pomoci smo imali samo stetu,nikada korist.Daleko im njihove lepe reci i lepa kuca.


Lucky

10.07.2017. 15:48

@Avram - Stavi prst na čelo i duboko se zamisli da li ti nešto fali. I lud zna da su braća Руси Трећи Рајх слoмили и дали милионе жртава за слободу европских народа а они ту захвалност сада враћају опкољавањем Русије у име савремене нацистичке Америке која спроводи Хитлеров план,али на перфидан начин. Заборави ли прије вишемилионску донацију за осликавање храма Св. Саве на Врачару за коју је декрет потписао предсједник Русије Владимир Путин? Заборави ли прије руске МиГ-ове? Заборави ли прије руске тенкове које нам Путин такоđе дарова? Заборави ли блокирање декларације у UN да смо починили геноцид над Бошњацима ? Zaboravi li ulazak u rat s Turskom radi Srba? Zaboravi li da su Rusi "ucijenili" Francuze da nam moraju sa svojim lađama vratiti naše izbjeglice iz Soluna ili im neće pomoći ? O tome koliko su nam puta Rusi pomogli se može knjiga napisati. Toliko ima nezahvalnika i/ili neznalica kao što si ti da mi dođe da saberem svu neophodnu literaturu i o svom trošku izdam knjigu pod nazivom "Kad su nam Rusi pomogli". Rusija je božija ruka pravde na Zemlji. Da nije bratske i pravedne Rusije na planeti Zemlji bi vladao otjelotvoreni Sotona,tj. USA i njene paklene NATO sluge. Dok je Rusije biće i Boga na našoj planeti. Sam Informer je ko zna koliko puta pisao kad su nam naša istinska braća Rusi pomogli. Čitaj Informer i znaćeš. Pišeš kao da si pod uticajem propagande Blica. Da li je moguće da one novine i Kurir uopšte još neko čita?!


nik964

10.07.2017. 17:09

svaka cast Rusima lepa velika pravo slavna zemlja samo neka nam ne pomazu bas ovoliko koliko obecavaju jer nama niko pomoci niti moze niti ce ako to sami ne uradimo pa udjose li rusi posle bombardovanja u pristinu pretekose svu ovu gamad sto nas tukla udjose narod ih docekao Srbski i ..odose evo nam i sada klackaju sa naoruzanjem zna se ako se hoce pomoci nekom narodu ne gleda se ko je na celo iste ovo mi lici na ucenu sada sto rade i jednostavno toliko smo svi svesni da Rusija ima interes stavila bi do znanja danas u ovome vremenu zapadu da smo mi sa kosovom njihov intees i da se ne mesaju u njihovu zonu ..i tako redom a svakako makar nas ne diraju direktno


XXL

10.07.2017. 15:13

Koliko to srbadije treba da izgine pa da rusi počnu da je brane - hvala im lepo na podršci.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]