• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2017

09:59

OBUSTAVLJENA ZAPLENA I RASPRODAJA IMOVINE KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Presuda ukinuta, sledi novo suđenje!

Društvo

OBUSTAVLJENA ZAPLENA I RASPRODAJA IMOVINE KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Presuda ukinuta, sledi novo suđenje!

Podeli vest

Predviđena zaplena i rasprodaja imovine KBC Dragiša Mišović biće stopirana, pošto je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist Simonide Tanasijević prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, trebalo da isplati 1,1 milion evra

Ovom odlukom je usvojen vanredni pravni lek ove bolnice i naloženo kompletno ponavljanje postupka pred prvostepenim sudom.

Viši sud je 5.jula, rešavajući o žalbi Kliničko bolničkog centra "Dr Dragiše Mišovića - Dedinje", preinačio rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojim je odbijen predlog za ponavljanje postupka, saopšteno je iz Višeg suda.

Taj sud je dozvolio ponavljanje postupka u ovoj pravnoj stvari, i takođe ukinuo rešenje Višeg suda u Valjevu doneto 23. oktobra 2015.godine i rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu doneto 3. juna 2013.godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak drugom veću u rad, navodi se u saopštenju.

To znači da će potpuno novo sudsko veće sada odlučivati o tužbi Tanasijevićeve.

Ukinutom pravosnažnom presudom bolnici je bilo naloženo da naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC Dragiša Mišović u blokadi već godinu dana.

U maju je bio zakazan dolazak izvršitelja radi popisa imovine bolnice koja je trebalo da bude prodata radi namirenja duga, ali je to izvršenje odloženo.

Sada sledi kompletno novi sudski postupak u kojem će sud odlučiti ko je obavezan da plati Tanasijevićima i na koji način.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 6 godina

Tako se radi u pravnoj državi i to još uz politički pritisak i pritisak javnosti na rad suda. Sada će oštećena MORATI novom odlukom suda koja će biti doneta direktivom da plati ovima ono što pripada njoj.

Kakadu

pre 6 godina

Ovo je trebalo davno da se resi,ne da dolazi do ove bruke. Cuj,dolaze izvrsitelji da plene... Svasta...ali sa druge strane,jasn da je politicki stopirano izvrsenje. I to bi bilo ok da nam ne pricaju non stop da je sudstvo nezavisno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija