• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2017

17:28

VESNA STANOJEVIĆ APELUJE: Stanje je alarmantno, uvesti obezbeđenje u centre za socijalni rad!

Društvo

VESNA STANOJEVIĆ APELUJE: Stanje je alarmantno, uvesti obezbeđenje u centre za socijalni rad!

Podeli vest

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je, povodom današnjeg ubistva žene u rakovičkom Centru za socijalni rad, da stanje postaje alarmantno

Stanojević je Tanjugu rekla da smatra da bi u svim Centrima za socijalni rad trebalo hitno uvesti obezbeđenje, državno ili privatno, te da bi trebalo obustaviti rad tih centara do daljnjeg, dok se, kako je rekla, ne vidi zašto se ovakve stvari dešavaju.

(FOTO/VIDEO) JEZIVO UBISTVO U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Pogledajte kako je Komunalna policija savladala i uhapsila monstruma iz Rakovice!

- Mora postojati obezbeđenje i za one koji u centre dolaze, ali i za one koji u njima rade - rekla je Stanojević.

Takođe, smatra da bi trebalo prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa decom u tzv. kontrolisanim uslovima jer to, očito ne daje nikakve rezultate i treba naći neko drugo i dugoročnije rešenje.

Dodala je da je "potpuno očajna" jer je žrtva nečija majka, nečija ćerka, koja je nastradala bez razloga.

- Ovo je 19 žena koje je ubijena u ovoj godini i peta od kada je na snagu 1. juna stupio na snagu Zakon o nasilju porodici - navela je Stanojević.

Primetivši da je toliko poremećenih osoba koji šetaju ulicama koji su spremni da "kopiraju" nešto što se već dogodilo.

- Moguće je da upravo tu slučaj sada - navela je.

(FOTO/VIDEO) ZADAVIO DETE, NOŽEM ISKASAPIO ŽENU: Jezivi detalji svipepog zločina u Centru za socijalni rad u Rakovici!

Pre samo sedam dana ispred novobeogradskog Centra za socijalni rad muž je ubio ženu pred troje njihove dece, a sutrad je izvršio samoubistvo.

Reč je o muškarcu koji je, inače, bio osuđivan za nasilje u porodici najpred nad ženom, a potom i nad sinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gordana

pre 6 godina

ja sam u zarkovu u centru fozivljavala stresove od socijalne radnice ..ona nije imala pojma sa zivotom ...istali u clanovi komisije pravnica I psiholog koliko su hteli da mi pimognu od socijalbe radnice nisu smele ..tri godi e pakla nadam se da ce je neko prijaviti za nezmanje \n.ponizavanje ...za njeno misljenje I odluke ..ja ko da nisam postojala \ncentar cukarica u zarkovu \n

Neša

pre 6 godina

Šta znači to? Hoćemo li sutra ispred svake kuće da stavimo obezbedjenje??? Čemu to vodi. Gde je odgovornost socijalnih radnika,psihologa,psihijatra,policije,suda...? Kako može osoba sklona ubistvu da se približi majci,detetu???

Lala iz Banata

pre 6 godina

"Обезбеђење! је.... - Запослење...!!

roditelj

pre 6 godina

Nasilje se u Srbiji ne kaznjava. Svi nasilnici u porodici su prijavljeni vise puta i na kraju ubiju zene i decu. Sada ubicu treba strpati u zatvor i u roku od 30 dana ga osuditi na najstrzu kaznu. U zatvoru za svaki obrok batine.

bole

pre 6 godina

Uvesti obezbedjenje, metal detektore i pretres pre ulaska.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17