• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2017

16:49

(VIDEO) SRPSKI I BUGARSKI RAKETAŠI VEŽBAJU OBARANJE AVIONA: Sistemi NEVA i KUB imaće šta da pokažu!

Društvo

(VIDEO) SRPSKI I BUGARSKI RAKETAŠI VEŽBAJU OBARANJE AVIONA: Sistemi NEVA i KUB imaće šta da pokažu!

Podeli vest

Više od 70 vojnika Vojske Srbije izvodiće bojno gađanje na poligonu "Šabla" u Bugarskoj do 25. jula, a cilj zajedničke vojne vežbe je podizanje nivoa sposobnosti jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane za zaštitu vazdušnog prostora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane

Kako se navodi, raketaši Vojske Srbije izvešće bojno gađanje raketnim sistemima NEVA i KUB, a prema rečima zastupnika komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Milana Popovića, dolasku na poligon "Šabla" u utorak prethodile su planske konferencije, kao i individualne i kolektivne pripreme, a transport ljudstva i sredstava odvijao se kopnenim i vazdušnim putem.

Popović je naveo da je u toku faza pripreme sredstava raketne tehnike, a kako kaže, pre svega raket, za realizaciju gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

- Kruna osposobljavanja svakog raketaša je gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, a u Republici Srbiji, u ovom trenutku, ne postoji poligon koji može da odgovori bezbednosnim zahtevima za realizaciju ovog zadatka - istakao je Popović dodavši da je to je jedan od osnovnih razloga za korišćenje ovog poligona, koji je relativno blizu Srbiji.

Beta

(VIDEO) PONOS SRBIJE: Ugledni britanski portal predstavio borbeno vozilo Miloš!

Govoreći o saradnji sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, Popović je podsetio da je ona započeta na inicijativu vojske Srbije 2010. godine, kada je i izvršeno prvo gađanje na "Šabli", a ovogodišnje gađanje, kako kaže Popović, četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša.

- Kroz planske procese i niz zajedničkih gađanja uspostavili smo dobru međuarmijsku, ali i ličnu saradnju, koja je krunisana činjenicom da se priprema za gađanje odvija na najboji mogući način -  zaključio je Popović.

(VIDEO) NAJMOĆNIJE ORUŽJE SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE: Raketni sistem "Šumadija", priprediće neprijatelju PAKAO NA DALJINI OD 285 KM!

Kako se navodi u saopštenju, na poligonu bugarske armije "Šabla" na obali Crnog mora nedaleko od Varne, pripadnici ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija