• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

18.07.2017

00:06

RUSI SPREMNI DA UGASE POŽAR U CRNOJ GORI, ALI TO PODGORICA MORA DA ZATRAŽI: Đetićima će zbog politike izgoreti pola države!

Društvo

RUSI SPREMNI DA UGASE POŽAR U CRNOJ GORI, ALI TO PODGORICA MORA DA ZATRAŽI: Đetićima će zbog politike izgoreti pola države!

Podeli vest

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije ne učestvuje u gašenju požara na Balkanu zbog politizacije ovog pitanja i administrativnih prepreka, izjavio je za Sputnjik direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Vjačeslav Vlasenko

- Postoje određeni politički momenti koji nekad negativno utiču. Na primer, kad su prošle godine gorela Bosna i Hercegovina i Hrvatska Ministarstvo za vanredne situacije je nudilo pomoć, dok su navedene države to odbile, rekavši da će se same snaći. U ovom trenutku za požare, na primer, u Bosni i Hercegovini oni žele da iskoriste vojne helikoptere i helikoptere UN i zasad se nisu obraćale za pomoć - rekao je Vlasenko Sputnjiku.

(VIDEO) CRNOGORSKI VATROGASCI U DRAMATIČNOJ AKCIJI: Okreći nazad...daj gas. Izgoreće neko gore!

 Kada su 2012. godine, podseća on, gorele Srbija i BiH ovde na aerodrom u Nišu iz Rusije su stigli Il-76, Be-200 i Ka-32.

- Oni su stigli brzo, buvalno za par dana, naravno, na zahtev lokalnih vlasti - naveo je direktor Centra. 

(VIDEO) SPASAVAJ SE KO MOŽE! Potresni snimci evakuacije meštana iz Rta Veslo na Luštici!

Po njegovim rečima, humanitarni centar svakog dana dobija informacije od Nacionalnog centra za krizne situacije MVS Rusije o situaciji u regionu. Informacije se zatim šalju u sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije. 

(VIDEO) PAKAO SE IZLIO NA ZEMLJU: Stotine požara gori u regionu, NASA snimila požar u Hrvatskoj!

Sa drugim državama regiona nema međudržavni sporazum o saradnji pri vanrednim situacijama.    

- Naš centar predlaže svim tim državama da potpišu radni protokol - pojednostavljeni dokument koji bi omogućio da se makar operativno razmenjuju informacije. Nažalost, nemamo napretka. Pitanje politizacije negativno utiče na to, a za požare nema administrativnih granica. On se širi i Srbijom i Bosnom i Hrvatskom, ali realno postoje administrativne prepreke - naglasio je Vlasenko.

Nikola Šević

Situacija sa požarima na crnogorskom primorju veoma teška, pa je zatražena i pomoć EU.

Navodi se da su predsednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili zahtev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici, ocenjujući da je situacija alarmantna i da treba tražiti pomoć iz regiona


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milovan

pre 6 godina

Pa neka onda gori. Sta to nas briga kada oni nebrinu

Dule

pre 6 godina

Neka im Hasim Taci i Edi Rama posalju pomoc to su njini prijatelji.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Ha ha ha pa da u kanaderima umesto vode na Crnu goru ,,ispuste'' bombe - crnogorske vlasti znaju za jadac! Za Crnu goru je najbolje da Rusi i njihova ,,pomoć'' ne ulaze na teritoriju C. Gore, jer ih posle ulaska Crnogorci ne mogu isterati. Rusija ne brine za druge države, neka brine za Rusiju i polugladne Ruse! Još nešto: smanjite ulepšavanje istine o Rusiji i njenoj dobronamernosti.

Juznoprugas

pre 6 godina

Srbija ne treba besplatno da pruza protiv pozarne usluge ne prijateljskim narodima BiH,Hrvatske i CG! Ne razumem ni ove Ruse iz Nisa?Sta se nudis kad te niko nece?

Dalibor Pg

pre 6 godina

Za mene i ostali pravoslavni narod u Crnoj Gori vi cete biti bratski narod. Nista se nije promijenilo od 1916 g. kad je mala vojska izginula spasavajuci bracu!

Maxmen

pre 6 godina

Ma koja "sekiracija,"ako gore a ne mole susede da se vatra ugasi,koji je tu problem,pa ako gore neka im pomogne njihov gazda a ne njihov tkzv. neprijatelj.

Ljubomir T Dević

pre 6 godina

Rusija nudi svake godine pomoć oko suzbijanja požara na Balkanu, ali bananske države to odbijaju. Neće ni dobiti pomoć od Rusa i Srba kad su takve avetinje!

neka

pre 6 godina

ne trebaju da traze, samo neka gori. i onako samo imaju kamenje\n

White Power

pre 6 godina

Ono kad ih vise niko ne zove ni kad mu trebaju. Prezreni od ostatka sveta.

Stevan

pre 6 godina

Opaso gori u Crnoj Gori.... 'Sto stojimo? Haj'mo sjest' ! Rus da hoce,pljune i ugasi .

Joop

pre 6 godina

Zao me za narod crne gore, on nije u NATU, Milo je u NATU...rusi bi ugasili crnu goru za pola dana,a on ceka da mu EU pomogne, da pomoci ce kada budu sigurni da je sve izgorelo.\n

Vojvoda Momčilo

pre 6 godina

Neka im NATO gasi ,izgorece u svojoj gluposti.\n

fff

pre 6 godina

ne vredi ljudi... to ludilo ide dotle da ce crnogorci bosanci i hrvati pre da izgore nego da traze pomoc od rusa... totalno van pameti... a mi cemo sve vise i vise problema da imamo zbog rusije i rusa... ja postujem putina i rusiju bar 100 puta vise od usa i eu, ali plasim se da nam se ne pise dobro...

Dado

pre 6 godina

Prije bi oni trazili pomoc od croata nego od iskrene brace...sve se mora platiti danas ili sutra.

Ljube

pre 6 godina

A zašto bi Rusi gasili požar u Crnoj Gori kad ih ovi pljuju i napadaju svakodnevno? Eno im njihov NATO pa neka im sada pomogne ...

Hary

pre 6 godina

Najtuznije je sad to, Sto se srbske novine ( ne Bad sve) nasladjuju i likuju zbog pozara u hrvatskoj i srnoj gori. Mizerno...

Lala iz Banata

pre 6 godina

Рекох ономад: Гореће у паклу...!! Али нисам мислио баш тако брзо... Бог све види, чује и зна...Покајте се грешници...док није касно...?! Можда за Вас већ исувише...?!

pauna

pre 6 godina

a sto ne gasi NATO.rusima dati diplomatski imunitet i zadrzati centar u nisu.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Није се играти са Божијим заповестима...Нити служити Сотони, а имати "миран сан", ... Не иде то...- браћо неверна...!! У памет се...

dusan

pre 6 godina

Milov usrani ponos.Sve da nam izgori,ali Rusku pomoc necemo.Naravno crnogorskim glavonjama nece nista izgoreti.A to sto gori narodu nije bitno.

bogica

pre 6 godina

tuđa nesreća nije tvoja sreća, budimo LJUDI reče blaženo počivši, patrijarh. ako možeš pomoći POMOZI ako ne možeš, počisti svoje dvorište, svako od nas nešto previdi. ZDRAVO BILI!

Sale

pre 6 godina

Nemaju problema to sto mi vidimo da gori ustvari je kodirana poruka sa dimnim signalima kojom milo zahvaljuje americi sto ih primila u nato

Nenad

pre 6 godina

Nema potrebe rusi da pomazu neka njihovi neradnici ustanu malo ranije i neka krenu da gase od juyra do mraka neka pokrenu one njihove zakrzljale mozgove neradnicke\n

vlada

pre 6 godina

Opravdavate svoje postojanje ali oni to nisu zaslužili! Gde su im Amerikanci ....?????

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija