• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2017

17:55

(VIDEO) SRPSKI RAKETAŠI NE ZNAJU ZA PROMAŠAJ: Pogledajte kako su na poligonu na Crnom moru oborili SVE METE!

Društvo

(VIDEO) SRPSKI RAKETAŠI NE ZNAJU ZA PROMAŠAJ: Pogledajte kako su na poligonu na Crnom moru oborili SVE METE!

Podeli vest

Pripadnici 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije, sa kolegama iz Bugarske armije, uspešno su danas izvršili bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru u Bugarskoj, na poligonu na Crnom moru kod Varne

Ocenjujući vežbu ocenom odlično, general Milenković je istakao da su u vrlo nepovoljnim meteo-uslovima, kakve do sada nisu iskusili, pripadnici 250. raketne brigade izvršili bojno gađanje i uspešno oborili sve mete, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Osim provere osposobljenosti posluga, gađanje je imalo za cilj i razbijanje psihološke barijere koja prati doživljaj lansiranja kod posluga. Ovo gađanje izvodimo četvrti put a, kao i prethodnih godina, težili smo ka tome da se sastav posluga ne ponavlja i da što više ljudi učestvuje u lansiranju i lično ga doživi - naglasio je general Milenković. 

Govoreći o saradnji sa bugarskim kolegama, on je istakao da je zajednički rad bio izuzetan, posluge su se zajedno uvežbavale, zajedno pripremale rakete, a i sve ostale aktivnosti proticale su u najboljem redu. 
 

 

Saradnja sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, započeta je 2010. godine, kada je izvršeno i prvo gađanje na „Šabli", a ovogodišnje gađanje četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša.

Na poligonu bugarske armije na Crnom moru nedaleko od Varne, pripadnici RV i PVO Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 6 godina

Pitanje vremena kada će se odradi zajednička vježa Srbije, Hrvatske i SAD -a. I baš je pametan potez pokazati Bugarima čime se raspolaže.

Ljubo

pre 6 godina

Narod koji samo u pesmama ima teritorije ,a nema doktrinu osvajanja ,sirenja ,spadne pod sljivu, e tako bi mi, sada gadjanje drugi nam omogućuju ,.Hocemo ,ko fol S- 300?!...

Nato u blato

pre 6 godina

Црно море? Ракете?... Мајка Русија вас само гледа.

Sloba

pre 6 godina

Kad su tako dobri pitanje de su bili 90 tih godina i kad ce neko da otvori usta i isprica malo istine ili oce je poneti u grob jel ove rakete su starijeg tipa

Jovan

pre 6 godina

Gospodin Sava Milenkovic, sada general a 1993/94 kapetan je jedan od najboljih oficira VS. Jos tada smo sa KUB-om na Gazimestanu drzali zahvat aviona MIG 29 na 12000 metara. Pozdrav za Savu Milenkovica iz Leskovca. Prvi operator na RSTON-u

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija