• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2017

14:19

SRBIJA ĆE POKLANJATI ZEMLJU MLADIM BRAČNIM PAROVIMA, najavio ministar Krkobabić!

Društvo

SRBIJA ĆE POKLANJATI ZEMLJU MLADIM BRAČNIM PAROVIMA, najavio ministar Krkobabić!

Podeli vest

Vlada Srbije razmišlja o novoj agrarnoj politici koja podrazumeva ustupanje bez naknade 25 do 50 hektara državnog zemljišta mladim bračnim parovima

- Nova agrarna politika i novi koncept regionalnog razvoja su dugoročna misija koja ima za cilj otklanjanje ključne pretnje po nacionalnu bezbednost a to je depopulacija rubnih područja - rekao je u Boru ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

Prema njegovim rečima, problem nacionalne bezbednosti nastaje pojavom praznih sela, a njih ima i u Borskom okrugu i na jugu i jugoistoku zemlje. Dodao je da problem Srbije nije ulazak u EU već ponovni ulazak u sopstvenu zemlju, u sela iz kojih su ljudi otišli. 

- Naš ključni zadatak je da pokušamo da zadržimo mlade na selu i da vratimo one koji su otišli u potrazi za poslom - naglasio je Krkobabić i dodao da je na području Borskog okruga broj stanovnika u poslednjih 20 godina smanjen za trećinu. 

Krkobabić je naveo da će zemlja zadržati mlade na selu ukoliko im ponudi mogućnost izbora, a jedna od mogućnosti je razvoj zadrugarstva. ;"Cilj nam je da male poljoprivredne proizvođače udružimo i da ih učinimo robnih proizvođačima. Želimo da im pomognemo da svoju budućnost vide na selu", kazao je Krkobabić. 

Tanjug

On je istakao da će Vlada Srbije u naredne tri godine uložiti 25 miliona evra za obnovu i razvoj zemljoradničkih zadruga. 

- Za osnivanje novih zadruga biće izdvajano po 50.000 evra, a za razvoj postojećih zadruga po 100.000 evra. Ove godine radićemo prve ogledne primere u najnerazvijenim područjima - izjavio je Krkobabić. 

Prema njegovim rečima, u toku su pripreme kako bi naredne godine u budžetu Srbije bila obezbeđena sredstva koja će omogućiti pokretanje novog regionalnog razvoja u skladu sa vremenom u kome živimo i odlivom stanovništva. 

Krkobabić se u sedištu Borskog upravnog okruga sastao sa predstavnicima opština sa područja tog okruga i predstavnicima zemljoradničkih zadruga a tema razgovora bio je konvi koncept regionalnog razvoja Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija