• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

19.07.2017

18:08

(VIDEO) RUSIJA I SRBIJA PREGOVARAJU O SISTEMU S-300, MIGOVI STIŽU DO KRAJA GODINE: Šugaev potvrdio da BEOGRAD DOBIJA MOĆNO RUSKO ORUŽJE!

Društvo

(VIDEO) RUSIJA I SRBIJA PREGOVARAJU O SISTEMU S-300, MIGOVI STIŽU DO KRAJA GODINE: Šugaev potvrdio da BEOGRAD DOBIJA MOĆNO RUSKO ORUŽJE!

Podeli vest

Rusija i Srbija razmatraju mogućnost isporuke diviziona PVO sistema S-300, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrj Šugaev. On je potvrdio da će Rusija će završiti do kraja 2017. godine isporuku aviona "MiG-29" našoj zemlji

- Trenutno, srpski partneri su izrazili interesovanje za nabavku diviziona PVO sistema S-300 - rekao je on novinarima tokom avio salona MAKS-2017, odgovarajući na pitanje da li je moguće da se postigne sporazum o isporukama S-300 u interesu Beograda.

Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja-vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelice.

AMERIKANCI SRBIJI NUDE F-16?! Poseta predsednika Vučića SAD PROTEKLA BOLJE NEGO ŠTO JE BILO OČEKIVANO!

O nabavci takvog sistema se dugo priča u Srbiji, ali je ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin nedavno naveo da je zbog cene srpska vojska više zainteresovana za protivvazdušne sisteme "Tor" i "Buk".

Rogozin je, naime, u Sankt Peterburgu u junu rekao da je "Srbija mnogo više zainteresovana za stvaranje mreže vazdušne odbrane za potrebe borbe iz blizine i za ovu svrhu Rusija će Beogradu  isporučiti "torove' i 'bukove', naoružanje za borbu iz blizine i na srednju udaljenost".

ZAGRMEO ČEPURIN: Bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju, MI SMO DVA VELIKA VOZA KOJA SE KREĆU NAPRED I KOJE NIKO NEĆE ZAUSTAVITI!

- Što se tiie S-300 i S-400, oni su za borbu na veliku udaljenost. Tako da će zavisiti od budžeta koliko će srpska vlada biti spremna da potroši za to - naveo je zamenik premijera Rusije.

Tanjug

Rusija će završiti do kraja 2017. godine isporuku aviona "MiG-29" Srbiji.

- Završetak isporuke aviona "MiG-29" Republici Srbiji je planiran do kraja 2017. godine - rekao je vo je saopštio tokom avio-kosmičkog salona MAKS 2017 direktor Federalne službe za vojnu saradnju, a prenose RIA Novosti.

(VIDEO) RUSIJA JE OVIM ORUŽJEM ZAPREPASTILA SVET: Može da primi 900 vojnika, 50 borbenih vozila, 10 tenkova, 12 helikoptera i 12 brodova!

Kako prenosi agencija, Rusija planira da isporuči Srbiji šest aviona "MiG-29", 30 tenkova "T-72S" i 30 oklopnih izviđačkih vozila "BRDM-2", kao i drugu vojnu pomoć.

Avione Ruska Federacija poklanja Srbiji, a njihov remont će se vršiti u Vazduhoplovnom remontnom zavodu "Moma Stanojlović" u Batajnici.

Poređenje MiG 26 i američkog F16 možete pogledati u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 6 godina

Koliko ja vidim oni nikad nece stici do Srbije. Rok isporuke se pomera po 10 put. Okruzeni nato zemljama i niko neda prelet migova. Kraj. S300 stize 2100te.

Ivan

pre 6 godina

Nema od 29tke nista, dok Srbija ne usvoji u sednici skupstine za davanje diplomatskom statusu rusima u humanitarnom centru u Nisu. Ovo zamajavanje stizu migovi u january pa u martu, aprilu, pa za Vidovdan i tako dan za danom a sada do kraja godine vec sam prestao da neverujem.

bojanis

pre 6 godina

cekaju rusi diplomatski status zato se toliko i oduzilo .

marko

pre 6 godina

nesto me bas i ne greje sunce oko ove price ona traje jos malo pa 10 godina kako hoce rusi neka rade mi moramo sami da se borimo da napravimo nesto pre ce da nam kinezi ucine nego rusi !

mikelle

pre 6 godina

Nikako da stignu.A s-300ce biti misaona imenica jos dugo.Hrvatima su stigle pancer haubice,kajove helikopteri,balisticke rakete sa lansirnim rampama i pregovaraju o kupovini 12 f16 ili 12 gripena.I to ce im pre stici nego nama migovi.

deda Raša

pre 6 godina

Sve mi se to odugovlaci, ko gladna godina, pa se vec spekulise u nekakve sumnje o isporuci. Gde ima vatre ima i dima. Recite vi narodu odakle potice dim? Narod, ako ga upoznate, moze mnogo pomoci u prevazilazenju problema.

Marko

pre 6 godina

Pa vi mislite da ce nama Nato dopustiti da nam se dopreme avioni iz Rusije preko njihovog vazdusnog prostora?!Da nije taj problem pa migovi bi vjerovatno vec stigli.A to da ce nam Rusi dati S300....

mina

pre 6 godina

Kako mi se čini mi cemo pre dobiti F16 i patriote.

Mile

pre 6 godina

Ebga, sada do kraja godine!!!! To se nešto razvlači, pre će Hrvati dobiti avione nego mi.

Andrija

pre 6 godina

Kakvi MIG-ovi, kakvi sistemi? Mi nmecemo nikad vise voditi rat. Srbiju nikad niko nece napasti. Dosta su nam deca ginula. Gradimo vrtice , popravljajmo skole. Dajmo roditeljima sredstva da odgajaju svoju decu.

Pik

pre 6 godina

Bas zato se kupuje oruzije. Sto vojno jaka drzava sto manje sanse za rat. To vazi za sve drzave

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija