• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2017

14:17

VOJSKA SRBIJE I MUP SPREČILI UPAD 21.412 ILEGALNIH MIGRANATA: Pored njih ni muva ne može da prođe!

Društvo

VOJSKA SRBIJE I MUP SPREČILI UPAD 21.412 ILEGALNIH MIGRANATA: Pored njih ni muva ne može da prođe!

Podeli vest

Od početka angažovanja združenih snaga Vojske i policije koje štite 464 kilometra državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji, otkriveno 21.412 ilegalnih migranata, od prelaska granice odustalo je 20. 115, a u prihvatne centre smešteno je 1. 297 osoba

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a onemogućuju aktivnosti krijumčara ljudi u svojim zonama odgovornosti. Formirane su prošle godine, a danas su ih, na godišnjicu, posetili ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković.

Vulin i Diković posetili su komandu sektora 5 u Zaječaru i objekat Vrška Čuka na granici sa Bugarskom.

Od početka angažovanja združenih snaga Vojske i policije, ukupno je otkriveno 21.412 ilegalnih migranata, od prelaska granice odustalo je 20. 115, a u prihvatne centre smešteno je 1. 297 osoba. 

DRAMATIČNO, SRBIJI PRETI ČAK 257 DŽIHADISTA SA KOSOVA: Američki Stejt Department izdao upozorenje, BEOGRAD SVESTAN OPASNOSTI!

Zajedničke snage Vojske i policije sprečile su od početka angažovanja 128 pokušaja krijumčarenja ljudi, a procesuirano je 147 krijumčara.

Najveći broj pokušaja ilegalnog prelaska državne granice registrovan je iz pravca Makedonije, u širem rejonu Miratovačkog polja i iz Bugarske u graničnim zonama kod Zaječara i Dimitrovgrada.

MIGRANTIMA DATI PRAVO GLASA! Srbija će nadrljati ako se povinuje željama EU!

Krajem 2016. godine uočene su promene pravaca kretanja migranata i njihov intenzivniji ulazak iz Crne Gore, što je uslovilo angažovanje snaga za obezbeđenje dela granice sa tom zemljom, radi sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice sa tog prostora, čime je obrazovan još jedan sektor odgovornosti.

Tanjug

Angažovanje Zajedničkih snaga Vojske i policije trajaće dokle god bude potrebe za njim i dok nadležni ograni ne donesu odgovarajuće odluke, a do tada, svi pripadnici Vojske Srbije i MUP svoje zadatke izvršavaju profesionalno i posvećeno uz puno poštovanje važećih Zakona Republike Srbije, postupajući prema migrantima humano i odgovorno. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija