• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

25.07.2017

17:46

AMERI, DA LI JE OVO RAZLOG ZAŠTO VAM SMETA RUSKI CENTAR U NIŠU: Diplomatski status znači više novca i bolja oprema!

Društvo

AMERI, DA LI JE OVO RAZLOG ZAŠTO VAM SMETA RUSKI CENTAR U NIŠU: Diplomatski status znači više novca i bolja oprema!

Podeli vest

Direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Bojan Glamočanin izjavio je danas da je dobijanje diplomatskog statusa tog centra najbitnije zbog finansija, jer bi se novac, koji sada odlazi na plaćanje poreza na opremu, mogao uložiti u kupovinu nove opreme

On je za TV "Pink" objasnio da je Centar, kada dobije opremu, dužan da plati deo carine i poreze, a ako bi dobio tu privilegiju diplomatskog statusa, onda bi taj višak novca koji bi ostao od plaćanja carine i poreza mogao da uloži u kupovinu opreme.

Rusija, kaže, i dalje u tome hoće da nam pomogne.

- Postoji oprema koju smo tražili od njih, ništa nije špijunsko - kaže Glamočanin i navodi da je danas stigao kamion opreme, kao dopuna zaliha u magacinima Centra. 

OVO JE ISTINA O RUSKOM HUMANITARNOM CENTRU! DIREKTOR VLASENKO: Nismo špijuni, neka dođu Amerikanci i lično se uvere!

- Ako su agregati, kreveti, ćebad i slična oprema - špijunska oprema, onda jeste. To su dopune zaliha Centra - rekao je Glamočanin. 

Trenutno u Centru u Nišu, kako je naveo, ima oko 20 ljudi, uključujući vozače, prevodioce. 

- Što se tiče Rusa, imamo četiri spasioca i kolegu Vjačeslava Vlasenka, broj pet, taj famozni broj koji se pominje i zbog čega je problem da mi dobijemo diplomatski status - naveo je Glamočanin.

(VIDEO) PUTIN JE SRBIMA VRATIO SAMOPOŠTOVANJE, TRAMP SE BAVI GLUPOSTIMA: Kusturica objasnio Francuzima kako stoje stvari!

Upitan zašto se Centar doživljava kao negativno mesto, Glamočanin je rekao da pored softvera koji pomaže u iznalaženju rešenja za svaku vanrednu situaciju, poput poplava, Centar može brzo da reaguje u svakoj vanrednoj situaciji, što se dosad, kaže, pokazalo već nekoliko puta, ne samo na teritoriji Srbije već i na teritoriji država balkanskog regiona. 

- O tome se nije mnogo pričalo. Centar je pružao pomoć i Albaniji i Sloveniji i BiH. Možda smo i zbog te brzine reagovanja smo trn u oku Evropskoj uniji - kaže Glamočanin.

(VIDEO) RUSKI HUMANITARNI CENTAR NAPRAVITI I U REPUBLICI SRPSKOJ: SAD bi volele da ne postoji ni Srbija, ni Rusija!

Vrata Centra, rekao je Glamočanin, otvorena su za sve, a kroz svaki njegov deo su prošle i diplomate i mediji, i u njemu nema ničeg vojnog niti špijunskog. 

Koordinator Srpsko-ruskog centra u Nišu Vjačeslav Vlasenko rekao je za "Pink" da je taj centar humanitarni i da nema nikakve veze sa špijunskim aktivnostima. 

Ocenio je da je dobro što je posle tri godine prvi put neko od predstavnika Ambasade SAD bio u Centru, te što je odmah nakon toga usledila poseta tri vojna atašea iz ambasada Švajcarske, Austrije i Poljske. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 6 godina

ma ljudi kome se bre vi pravdate.. dosta vise .sljam natovski nek maknu prste vise od nas.....

NATO u blato

pre 6 godina

ХОЋЕМО СТАТУС ЗА БРАЋУ РУСЕ, АКО ЈЕ НЕКО ЗАСЛУЖИО ОНИ СУ!!!

ČITATELJKA

pre 6 godina

Ha ha ha ha... Ako je taj centar humanitarni i ako će humanitarni i da ostane, zašto onda Rusija za taj centar traži diplomatski status?

Peca

pre 6 godina

Procitaj tekst ponovo , pa ako ti nije jasno ope sve dok nebudes nasao odgovpr na svoje glupo putanje . Kad nadjes odgovor znaci da s pistao malko pametniji .

caruga

pre 6 godina

A zasto se nisi upitala zasto ga ima nato I amerikanci, po mome bi trebalo prvo ukinuti diplomatski status amerima I nato-u a onda ga dati Rusima.

Vrca

pre 6 godina

Ma sta se pravdate Amerima i sto ih pustste u Centar?Od tog Centra Rusima treba dozvoliti da naprave vojnu bazu kao Bondstil na Kosovu,i tacka!!! Centar treba da bude enigma za Amere,belosvetske protuve i sotone!

Vitet8

pre 6 godina

TREBA DOZVOLITI ATOMSKU BAZU S300 S400 S500 PA ONDA SRBI DA POCISTE JUGU OD FASISTA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija